Lifestyle

Cristina Lica Zincovschi isi dedica vocatia tinerilor si artei

  • logomytex.png
 

Corina MONEA
Cristina Lica Zincovschi este directorul Scolii de Arta din anul 2001. Munca in domeniul artei a definit-o din punct de vedere profesional, pentru ca, asa cum ne marturiseste chiar interlocutoarea, intotdeauna am iubit literatura, latura umanista a informatiei . A absolvit Facultatea de Filologie, sectia romana-franceza si de mai bine de 25 de ani profeseaza in aceasta sfera umanista, fiind de-a lungul timpului profesor, bibliotecar, traducator, dar si colaborator al Uniunii Artistilor Plastici si Scolii de Arta.
Vede Scoala de Arta ca pe ceva special
Am mostenit dragostea fata de Scoala de Arta de la tatal meu, care a fost un cunoscut pictor din Brasov (a fost si director al acestei institutii n.r.). Pentru ca am avut ocazia sa cresc intr-un mediu artistic, ma consider o persoana norocoasa , ne spune Cristina Lica Zincovschi. Fiind de formatie profesor, implicit pedagog, ne povesteste cu placere de cei cu care intra in contact zi de zi, respectiv tinerii. Ii iubesc foarte mult, lucrez in mijlocul lor si consider ca aici mi-e locul. Daca doresti sa fii un dascal adevarat trebuie sa te «inarmezi» cu sentimentul de dragoste fata de copii. Daca devi o mestera si nu o mama adoptiva pentru acestia, cred ca ai gresit drumul , adauga interlocutoarea. Activitatea pe care o desfasoara in cadrul Scolii de Arta este alimentata de preocuparea pentru ceva frumos, constructiv, ea predand aici si Istoria Artei . Scoala de Arta este ceva special pentru cei care urmeaza cursurile sale, in sensul ca pe langa instruirea in domeniul artei, tinerii se bucura si de o educatie umanista, care-i ajuta in viata de zi cu zi. Avem o mie de elevi implicati in programele noastre si, astfel, ei au alte preocupari decat strada , ne spune directorul Scolii de Arta.
Nu sunt multumita, ci doar entuziasta
Asadar, satisfactia muncii pentru Cristina Lica Zincovschi este data de relatia cu tinerii si ceea ce le poate oferi alaturi de echipa de la Scoala de Arta. Intrebata fiind daca este un om implinit pe plan profesional, interlocutoarea ne-a spus ca nu sunt multumita, ci doar entuziasta, dornica sa fac mai mult si mai bine . Discutand despre diferenta dintre talent si munca in sfera artei, ne-am lamurit ca munca este cea care reuseste sa slefuiasca diamantul, respectiv harul, dar daca cel din urma nu exista, atunci munca nu mai are ce modela. Exista o diferenta intre mestesugar si artist. Unde spiritul nu este suficient de rafinat pentru a se transpune in actul artistic, lucrurile se opresc la mestesug , este de parere interlocutoarea. Cat despre alte preocupari ale sale, Cristina Lica Zincovschi ne marturiseste ca acestea vizeaza faptul ca sunt fiica, mama, sotie, gospodina. Am si un grup de amice de-o viata si ma bucur de prietenia lor , a incheiat aceasta.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button
Creare Site Web Optimizare SEO Creare Site Prezentare