Expres

Obținerea fișei medicale pentru permis auto îți permite să-ți îndeplinești visul de a deveni șofer!

Pentru a obține dreptul de a conduce un vehicul pe drumurile publice din România, trebuie să urmezi mai multe etape clar prevăzute de lege. Una dintre cele absolut necesare este obținerea documentului cunoscut sub numele de fișa medicală pentru permis auto. În posesia sa intri după ce efectuezi mai multe analize în cadrul unei clinici autorizate. 

| MyTex.ro
Obținerea fișei medicale pentru permis auto îți permite să-ți îndeplinești visul de a deveni șofer! 10

Prevederi legislative referitoare la fisa medicala permis auto

Ordonanța de urgență nr. 195/2002 prevede la articolul 25, alineatul 1, următoarele: „Dreptul de a conduce un autovehicul sau tramvai pe drumurile publice îl are numai persoana care posedă permis de conducere valabil, corespunzător categoriei ori subcategoriei din care face parte vehiculul respectiv, sau dovada înlocuitoare a acestuia cu drept de circulație“.

În continuare sunt descrise condițiile ce trebuie îndeplinite pentru obținerea carnetului de șofer. Este vorba mai întâi despre urmarea unui curs de pregătire practică și, apoi, despre susținerea examenului corespunzător categoriilor și subcategoriilor prevăzute de lege.

Apoi, alineatul 4 prevede că „persoanele care solicită prezentarea la examen pentru obținerea permisului de conducere sau a unor noi categorii ori subcategorii ale acestuia trebuie să îndeplinească, potrivit legii, condițiile de vârstă, să fie apte din punct de vedere medical și psihologic și să facă dovada pregătirii teoretice și practice prin cursuri organizate de unități autorizate, potrivit legii“.

Documentul care certifică faptul că o persoană este aptă din punct de vedere medical pentru a conduce un vehicul este fișa medicală pentru permis auto. Iată cum poate fi obținută rapid, la o clinică medicală specializată!

Ce trebuie să faci pentru a obține fișa medicală pentru permis auto?

Primul pas constă în programarea la o clinică medicală acreditată, unde lucrurile sunt bine puse la punct, astfel încât persoanele care solicită documentul respectiv să nu piardă timp cu mai multe deplasări sau cu intervale de așteptare inutilă.

Când se prezintă la clinică, pacientul trebuie să aibă asupra sa o serie de documentecare fac dovada identității, precum și a situației medicale generale. Este vorba despre următoarele acte:

• cartea de identitate;

• fișa de școlarizare pentru obținerea permisului auto, în cazul în care aceasta există;

• o adeverință emisă de medicul de familie, din care să rezulte dacă persoană respectivă figurează sau nu în evidență sa cu boli cronice și, dacă da, cu care anume;

• o scrisoare medicală de la medicul diabetolog, necesară doar în cazul persoanelor care suferă de diabet de tipul I. În documentul respectiv trebuie stipulate diagnosticul, tratamentul urmat, precum și recomandarea dacă pacientul este sau nu apt să conducă în siguranță un vehicul pe drumurile publice.

De asemenea, purtătorii de ochelari trebuie să aibă asupra lor ochelarii atunci când se prezintă la consultația oftalmologică.

Pentru a obține fișa medicală permis auto, ești supus unor consultații efectuate de medici care aparțin următoarelor specializări: Medicină Internă, ORL, Oftalmologie, Ortopedie / Chirurgie, Neurologie și Psihiatrie. Dacă totul este în regulă pe durata examinărilor, documentul necesar îți va fi eliberat pe loc, în aceeași zi, fără a mai fi nevoie să faci alte drumuri sau demersuri.

Odată ce ai obținut documentul, vei fi cu un pas mai aproape de împlinirea visului de a deveni șofer!

P


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button
Creare Site Web Optimizare SEO Creare Site Prezentare