Expres

Medicul Gheorghe Burnei, acuzat de ucidere din culpă, în cazul unei fetiţe din BRAŞOV

 

Doctorul Gheorghe Burnei este acuzat de ucidere din culpă, după ce o fetiță operată în 2013 de controversatul chirurg a murit. Procurorii de pe lângă Tribunalul București instrumentează un dosar legat de cazul din 2013, când o familie din Brașov a apelat la doctor pentru o operație de îndreptare a coloanei vertebrale. Intervenția chirurgicală nu s-a desfășurat bine, iar minora nu a supraviețuit, arată Digi 24. Inițial, procurorii au deschis un dosar de moarte suspectă, dar raportul medicilor legiști a arătat că a fost vorba de o eroare medicală.

Procedură neomologată

Procurorii s-au autosesizat în acest caz şi au deschis un dosar pentru moarte suspectă, iar după ce a apărut raportul medicilor legişti, s-a spus că este vorba despre o eroare medicală. Mai exact, spunea mama fetiţei după ce a citit cele scrise de medicii legişti, ar fi fost vorba despre un şurub care ar fi fost folosit la acea intervenţie şi care a ajuns cumva în măduva osoasă a coloanei vertebrale, iar de acolo s-au declanşat o serie de complicaţii care au dus la moartea fetiţei. Se pare că acea procedură ar fi fost una care făcea parte din cele neomologate. De altfel, asta şi vor să afle procurorii, dacă medicul a abordat corect cazul, dacă a folosit instrumente şi tehnici aprobate de Ministerul Sănătăţii şi dacă este vinovat în final pentru moartea fetiţei. Nu este singurul caz de acuzaţii de malpraxis la adresa profesorului Burnei, care, de altfel, s-a remarcat de-a lungul timpului prin intervenţii complicate în ceea ce priveşte ortopedia pediatrică, însă, pe lângă acestea, sunt alţi părinţi care îl acuză că le-a schingiuit copiii, după ce le-ar fi aplicat nişte proceduri care nu erau acreditate, nişte teste pe care profesorul le-ar fi făcut pe copiii lor.

17 acuzaţii de corupţie

Pe rolul Tribunalului Bucureşti se află deja un dosar în care medicul Burnei este acuzat de luare de mită în 17 cazuri, după ce anchetatorii au descoperit la percheziţii mai multe plicuri cu ban. Procurorii îl acuză pe Burnei că ar fi mascat mita cerută de la părinţi în contracte de do-naţii, iar pe unii copii i-ar fi operat pentru afecţiuni ine-xistente în realitate, el şi familia sa primind chiar şi deplasări în străinătate de la firma care îi furniza proteze neomologate. Anchetatorii au găsit în biroul medicului de la Spitalul „Marie Curie” sumele de 13.343 de lei, 5.015 de euro şi 750 de dolari, bani ce ar fi fost primiţi de la părinţii copiilor operaţi, drept mită. Anchetatorii susţin că la dosar există numeroase declaraţii de martori, înre-gistrări ambientale, dar şi înscrisuri care ar proba infracţiunile în cazul medicului. Aceştia descriu „modul de operare” şi vorbesc despre experimente făcute pe copii, despre copii care erau întorşi de la ope-raţii pentru a creea presiune, iar astfel părinţii să plătească. Toate aceste dosare vor fi conexate de procurori şi urmează să fie trimise în judecată. În unele cazuri au fost încheiate acele expertize medicale, în altele urmează să fie încheiate, de aceea durează atât de mult.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button
Creare Site Web Optimizare SEO Creare Site Prezentare