Expres

BRAŞOV. Petiţie împotriva drumului forestier Gorița! Câţi oameni au semnat?!

  • padure_273661.jpg
  • padure 2_273663.jpg
 

O petiţie prin care li se cere autorităţilor să nu defrişeze nici un arbore din zona aflată între Tâmpa şi Masivul Postăvarul, unde Regia Publică Locală a Pădurilor Kronstadt vrea să amenajeze un drum forestier, a fost lansată pe internet, fiind semnată deja de peste 9.400 de persoane.

„Ieri (n.r. sâmbătă) am fost în teren și am văzut clar ce înseamnă realizarea drumului forestier Gorița. Intervențiile care vor urma sunt de o dimensiune care schimbă complet zona (…). În oraș se lărgesc drumurile ca să încapă tot mai multe mașini, dealul Warthe este deja încărcat de proiecte imobiliare care reduc suprafața de vegetație. Administrația locală permite realizarea unui drum forestier pe Tâmpa. Noul drum ar urma să fie lung de 11 km și vor fi tăiați 8000 de arbori. Dan Olteanu, directorul RLPK, spune că drumul acesta ar putea fi un «Transfăgărășan de Brașov . De ce ar avea nevoie Brașovul de așa ceva? Particularitatea Brașovului este tocmai această îmbinare dintre țesutul urban și mediul natural, iar pădurea a fost folosită ca loc de plimbări, recreere și în ultimii 20-25 de ani și de bicicliști.
Traseele și potecile sunt deosebit de frumoase, care te scot în diferite poienițe unde se poate poposi și unde fiecare ne bucurăm de natură și de aerul de munte. De ce vrem să pierdem lucrurile acestea? Pentru că avem o administrație care face orice vrea sub pretextul «dezvoltării Brașovului», dar evită să-i întrebe pe oameni ce-și doresc”, a scris un braşovean, Mihai Tatu, pe pagina de Facebook „Stop poluării din Brașov! Vrem aer curat!”, promovând petiţia.

Regia Pădurilor spune că publicul a fost consultat când proiectul drumului a primit aviz de la Agenţia de Protecţie a Mediului şi motivează că este nevoie de el pentru exploatarea pădurii, pentru accesul pompierilor, în caz de incendiu şi pentru agrement.

„Tăierea se va face în urma unei licitaţii. În momentul în care sunt aprobate actele de punere în valoare, se face licitaţie”, a explicat Dan Olteanu, director Regia Pădurilor Kronstadt.

Potrivit Regiei Pădurilor, verificarea modului în care au fost marcaţi arborii şi licitaţia pentru desemnarea constructorului se încheie în mai puţin de o lună.

Drumul ar urma să fie amenajat în zona Fântâna Dreptății („Fântânița Popii”) – Răcădău, suprapunându-se peste actualele trasee turistice ce leagă Şcheiul de poienele Ogradă și Stechil. 

citiți și

Update.BRAȘOV. Reacția primarului George Scripcaru la protestele legate de drumul forestier Gorița


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button
Creare Site Web Optimizare SEO Creare Site Prezentare