Expres

Aeroportul Brașov – alte companii, noi destinații de zbor

Aeroportul Brașov – alte companii, noi destinații de zbor. De unde părea ușor contrariat de anunțul făcut de compania Dan Air că va opera de pe Aeroportul Internațional Brașov Ghimbav, Adrian Veștea, președintele Consiliului Județean Brașov, salută acum faptul că „o companie 100% românească se aliniază marilor operatori aerieni din Europa și că a ales Brașovul ca bază pentru zborurile sale principale!”.

Confirmarea a venit într-o postare pe pagina sa oficială de Facebook, în timp ce destinațiile pe care le va opera Wizz Air au fost anunțate printr-un comunicat al Consiliului Județean.

„Ne apropiem cu pași rapizi de deschiderea Aeroportului Internațional Brașov-Ghimbav! A fost un proces lung, un drum anevoios și cu multe piedici, dar în curând vom zbura de aici, de acasă, de la Brașov! Salut cele două companii cu care perfectăm contractele pentru primele zboruri de la Brașov! Mă bucur că o companie 100% românească se aliniază marilor operatori aerieni din Europa și că a ales Brașovul ca bază pentru zborurile sale principale! Barcelona, Budapesta, Bruxelles, Milano, München, Londra (Luton), Nurnberg, Stuttgart (nota red. – Stuttgart nu mai apare în oferta Dan Air) sunt orașele spre care vom zbura cu Dan Air; Londra (Gatwick) și Dortmund sunt orașele spre care vom zbura cu compania Wizz Air, iar în Creta și Antalya vom ajunge cu zboruri de tip charter tot din Brașov!”.

Rentabilitatea e criteriul principal

Aeroportul Brașov – alte companii, noi destinații de zbor. Șeful CJ Brașov aduce clarificări legate de alegerea destinațiilor de zbor de pe AIBG, precizând că se poartă în continuare discuții cu toate companiile aeriene interesate să opereze zboruri de la Brașov, însă destinaţiile sunt stabilite de companiile aeriene, „tot ele fiind cele ce suportă costurile aferente”, nu de către Consiliul Judeţean Braşov sau de Regia Autonomă Aeroportul Internaţional Braşov – Ghimbav (RA AIBG).

„Companiile aeriene negociază cu conducerea Regiei Autonome „Aeroportul Internaţional Braşov-Ghimbav”, convin asupra tarifelor specifice pe care le au de achitat pentru a utiliza aeroportul, analizează piaţa şi decid care sunt rutele care au grad de încărcare de natură să le asigure nivelul de profit aşteptat. Consiliul Judeţean Braşov şi RA „AIBG” fac ceea ce trebuie, asigurând cadrul necesar pentru desfăşurarea activităţii aeroportuare, dar nu au nicio pârghie prin care să convingă companiile să opereze o anumită destinaţie (…) Practica în domeniu în ceea ce priveşte introducerea noilor destinaţii pe piaţă, în aşa fel încât acestea să fie acceptate şi rentabile, este aceea de a introduce progresiv noile rute, prin lansarea lor în pachete de câteva destinaţii pentru a fi promovate corespunzător şi a fi asimilate în piaţă..

Decizii susținute de studii și date

Aeroportul Brașov – alte companii, noi destinații de zbor. Adrian Veștea mai spune că instituția pe care o conduce a iniţiat studii la nivelul marilor companii din judeţul Braşov, a discutat cu operatorii din turism din Braşov şi judeţele învecinate, Covasna şi Harghita, pentru a colecta date care să susţină decizia de a deschide rute către destinaţiile solicitate în mod uzual. „Potenţialul pieţei la nivelul arealului acoperit de Aeroportul Internațional Braşov-Ghimbav poate fi foarte mare ca număr de pasageri şi ca diversitate de rute, însă deschiderea tuturor destinaţiilor în acelaşi timp este imposibilă atât din punctul de vedere al disponibilităţii aeronavelor şi echipajelor de zbor, cât şi din punctul de vedere al asimilării de către comunitate a acestor destinaţii într-un timp foarte scurt. Anunţarea noilor destinaţii se face într-un anumit ritm, în anumite perioade ale anului, astfel că dacă în momentul de faţă nu avem curse spre Paris, Roma sau Stockholm, acest lucru nu înseamnă că în perioada următoare ele nu vor exista”.

„Aeroportul Internațional Brașov-Ghimbav va fi foarte curând în top”

Aeroportul Brașov – alte companii, noi destinații de zbor. Deocamdată, Dan Air va avea curse de linie, cu frecvență săptămânală, de la Brașov către/dinspre Germania (Munchen și Nurnberg), Barcelona (Spania), Bruxelles (Belgia), Milano (Italia), Londra (Marea Britanie), și, de două ori pe săptămână, probabil, către/dinspre Budapesta (Ungaria).
Wizz Air a stabilit curse de la Brașov spre Londra (Luton), dus-întors, în fiecare zi de luni, miercuri şi vineri, și Dortmund, în fiecare zi de marţi şi sâmbătă.

Pe de altă parte, ambasadorul Israelului în România a anunțat că din vară vor fi zboruri Brașov – Tel Aviv, fără a exista, deocamdată, confirmare de la vreo companie aeriană.

„Sunt convins că Aeroportul Internațional Brașov-Ghimbav va fi foarte curând în topul aeroporturilor din România, din punctul de vedere al traficului aerian, iar Brașovul va deveni o destinație europeană de top!”, a încheiat președintele Consiliului Județean Brașov.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads


Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
3 Comentarii
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
5 luni în urmă

[…] Aeroportul Brașov – alte companii, noi destinații de zbor. […]

5 luni în urmă

[…] Aeroportul Brașov – alte companii, noi destinații de zbor. […]

5 luni în urmă

[…] Aeroportul Brașov. Se știe, compania low-cost Dan Air a anunțat zboruri săptămânale către 8 destinații din 6 țări europene de pe Aeroportul Internațional Brașov Ghimbav (AIBG) începând din 15 iunie 2023 – Detalii, AICI. […]

Citeşte şi...
Close
Back to top button