Expres

Aeroportul Brașov – următoarea destinație ar putea atrage mulți turiști

Aeroportul Brașov – următoarea destinație ar putea atrage mulți turiști. Ambasadorul Israelului în România, Excelența Sa Reuven Azar, a declarat în cadrul unui interviu acordat la Antena3 CNN că din această vară vor fi organizate zboruri Brașov – Tel Aviv.

„Israelienii iubesc România. Și vin aici în număr din ce în ce mai mare. Anul trecut, am avut doar 150.000. Și am avut 100.000 de români care vizitau Israelul înainte de pandemie. Iar anul trecut, 2022, au fost 50.000. Așa că anul acesta vrem să ne întoarcem la cel puțin cifrele pe care le aveam înainte. Și cred că suntem pe un drum bun, pentru că astăzi ne bucurăm deja de șase-opt zboruri pe zi de la Tel Aviv la București. Și avem deja zboruri directe către alte destinații din România. În vară, vom avea zboruri spre Constanța, spre Suceava, spre Brașov, spre Cluj. Așa că eu cred că vom atinge din nou aceste cifre. Israelienii iubesc România și vor să meargă în vacanță pentru că Israelul devine foarte aglomerat. Și românii iubesc Israelul, bineînțeles. Da. Avem nevoie de locuri pentru vacanțe”, a spus ambasadorul.

La întrebarea „Ce vizitează ei când vin în România?”, E. S. Reuven Azar a detaliat: „Păi, de obicei, familiile, știți, merg la munte. Le place aventura. Așa că fac Sinaia, Brașov, Sighișoara, Transfăgărășan, Sibiu. Și le plac drumețiile, echitația și diferite tipuri de activități pentru copii. Iar România are multe de oferit, atât în București, dar mai ales în afara Bucureștiului. Și sunt în căutare de mai multe destinații. Așa că depinde de fapt de antreprenori, de companiile de turism, să răspundă cererii. Și există o cerere uriașă. Imaginați-vă că aveți 2 milioane de israelieni care merg în Turcia în fiecare an. De ce nu ar veni și ei în România? Este doar o chestiune de a oferi servicii, de a avea infrastructura și de a avea spirit antreprenorial.
Așa că am vorbit despre asta cu diferiți primari când am vizitat Clujul, când am vizitat Sibiul. Am vizitat Constanța. Și analizăm împreună cu Ministerul Turismului din România planurile de extindere a turismului israelian. De asemenea, pentru a include și patrimoniul.
Știți, există un număr foarte mare de israelieni de origine română. Și, pe măsură ce ne dezvoltăm, avem mai mulți israelieni de origine română, pentru că familiile continuă să crească. Așa că sunt foarte curioși să vadă istoria evreilor de aici, care au trăit aici, care au avut o cultură aici, care au avut sinagogi aici, oameni care au jucat un rol în cultură.
Așa că avem multe de împărtășit. Avem multe în comun între români și israelieni, care sunt foarte asemănători în multe privințe”
.

Totuși, până acum, nici o companie aeriană nu a anunțat că va avea astfel de zboruri de linie. Dan Air va deschide curse spre/dinspre Tel Aviv, din iunie 2023, dar doar din București.
La fel, Wizz Air, cealaltă companie care a anunțat că va opera zboruri de linie de pe Aeroportul Brașov, are doar spre Londra și Dortmund, cele spre Israel fiind operate de pe Otopeni și din Cluj.

Aeroportul Brașov – următoarea destinație ar putea atrage mulți turiști. Pe de altă parte, fostul ambasador al Israelului în România, Excelenţa Sa David Saranga, declara, în octombrie 2020, când a vizitat șantierul Aeroportului Brașov „turiştii din Israel sunt pe primul loc din punctul de vedere al numărului oaspeţilor străini care vizitează Braşovul, iar faptul că anul viitor (n.r. – 2021) vom avea aici un aeroport, va face ca accesul turiştilor din ţara noastă să fie şi mai facil. Cred că aeroportul din Braşov are toate şansele să devină poarta de intrare a turiştilor spre frumuseţile Transilvaniei. Anul trecut când am aflat despre acest proiect şi despre faptul că într-un an şi jumătate veţi reuşi să aveţi aici un aeroport, am rămas impresionat”.  

Și printre cititorii myTEX.ro au fost destui care au întrebat despre posibila legătură aeriană directă dintre Brașov și Tel Aviv.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button