Expres

Aeroportul Brașov – cum au fost alese destinațiile operate de WIZZ Air

Aeroportul Brașov – cum au fost alese destinațiile operate de WIZZ Air. Conducerea Consiliului Județean și Regiei Autonome „Aeroportul Internaţional Braşov-Ghimbav” R.A au decis să anunțe, simultan cu compania WIZZ Air, primele două destinaţii pe care aceasta le va opera de pe Aeroportul Internaţional Braşov-Ghimbav.

Acestea sunt Londra (Luton) – cu primul zbor programat în 2 august 2023, şi Dortmund – cu zboruri care vor începe din 2 septembrie 2023.

Spre Londra vor exista zboruri dus-întors în fiecare zi de luni, miercuri şi vineri, în timp ce spre şi dinspre Dortmund se vor efectua curse în fiecare zi de marţi şi sâmbătă.

Începând din această după-amiază, biletele sunt disponibile la vânzare pe site-ul companiei WIZZ Air.

Aeroportul Brașov – cum au fost alese destinațiile operate de WIZZ Air. Alexandru Anghel, directorul general al Regiei Autonome „Aeroportul Internaţional Braşov-Ghimbav” R.A., este cel care a purtat discuţiile cu oficialii WIZZ Air pe parcursul ultimilor ani, iar primele rezultate se concretizează acum, cu aceste destinaţii anunţate.

„După îndelungi analize şi negocieri aprofundate, am ajuns în punctul în care am agreat cu conducerea WIZZ Air termenii unui acord oficial. Sperăm că cele două destinaţii sunt doar primele dintr-un număr mai mare pe care ne dorim să-l acopere această companie importantă la nivel european”, a menţionat Alexandru Anghel.

Interes și din partea călătorilor din județele învecinate

Aeroportul Brașov – cum au fost alese destinațiile operate de WIZZ Air.
La rândul său, Adrian-Ioan Veştea, Consiliului Judeţean Braşov, a declarat: „Ne bucurăm că putem anunţa în acelaşi timp cu compania WIZZ Air lansarea primelor curse aeriene spre destinaţii aşteptate de braşoveni şi de comunităţile de români din Anglia şi Germania. Astfel, Londra – cu Aeroportul Luton este o destinaţie practic obligatorie pentru o companie aeriană care zboară de la Braşov, având în vedere că potrivit datelor oficiale în capitala Marii Britanii trăiesc, muncesc şi învaţă oficial peste o sută de mii de români, între care foarte mulţi sunt braşoveni. Cu destinaţia Dortmund acoperim nevoie de mobilitate aeriană pentru comunităţile de români din partea de vest a Germaniei. Dortmund este al optulea oraş din Germania raportat la numărul de locuitori, este un centru universitar important şi o destinaţie care sunt convins că va suscita un interes deosebit din partea potenţialilor călători din judeţul Braşov şi din judeţele învecinate”.

Wizz Air este a doua companie aeriană după Dan Air (România) care anunță zboruri spre și dinspre Brașov.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
1 Comentariu
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
1 an în urmă

[…] Aeroportul Brașov – cum au fost alese destinațiile operate de WIZZ Air […]

Citeşte şi...
Close
Back to top button