Educaţie

Update. Subiectul complet și baremul la română – Bacalaureat 2023

Update. Subiectul complet și baremul la română – Bacalaureat 2023.

Ministerul Educației a publicat subiectele și baremele de evaluare și notare a lucrărilor pe care elevii de clasele a XII-a și a XIII-a le-au avut astăzi la proba scrisă a simulării la Limba și literatura română. Subiectele sunt diferenţiate pe filiere şi profiluri, însă, de cinci ani, doar la cel de-al treilea. E vorba despre un eseu pe o temă dată, fiind un subiect pentru real, tehnologic şi vocaţional (cu excepţia pedagogicului), altul pentru umanist şi pedagogic. De exemplu, primii au avut de caracterizat un personaj (de prezentat particularitățile de construcție) dintr-un basm cult studiat („Harap Alb”, de Ion Creangă), ceilalți au avut de prezentat relația dintre două personaje din același basm.

Update. Subiectul complet și baremul la română – Bacalaureat 2023. Subiectele pentru probele scrise ale acestei simulări sunt elaborate de profesori din cadrul Centrului Național de Politici și Evaluare în Educație (CNPEE), având o structură asemănătoare cu a celor care vor fi elaborate pentru examenul național de bacalaureat.

Subiectele și baremele de evaluare și notare

Subiectul pentru filiera teoretică – profilul real; filiera tehnologică și filiera vocaţională – toate profilurile (cu excepţia profilului pedagogic)

Baremul de evaluare și de notare pentru filiera teoretică- profilul real; filiera tehnologică și filiera vocaţională – toate profilurile (cu excepţia profilului pedagogic)

Subiectul pentru filiera teoretică – profilul umanist; filiera vocațională – profilul pedagogic

Baremul de evaluare și de notare pentru filiera teoretică – profilul umanist; filiera vocațională – profilul pedagogic


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
3 Comentarii
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
1 an în urmă

[…] Update. Subiectul complet și baremul la română – Bacalaureat 2023 […]

1 an în urmă

[…] Update. Subiectul complet și baremul la română – Bacalaureat 2023 […]

1 an în urmă

[…] Update. Subiectul complet și baremul la română – Bacalaureat 2023 […]

Back to top button