Educaţie

Ce s-a dat la română – eseu pe o temă ușor surprinzătoare

Ce s-a dat la română – eseu pe o temă ușor surprinzătoare.

Update. Subiectul complet și baremul la română – Bacalaureat 2023

Elevii de clasele a XII-a și a XIII-a au susținut astăzi proba scrisă a simulării la Limba și literatura română.

Ei au avut basmul cult în partea dedicată eseului, la punctul al III-lea, și o poezie la cel de-al II-lea punct, potrivit subiectelor de la profilul umanist și pedagogic obținute de Edupedu.ro. Subiectele de la profilul real și tehnologic sunt, de regulă, structurate pe aceleași cerințe și texte suport, cu mici diferențe.

Subiectele complete și baremele vor fi publicate pe myTEX.ro după ora 15.00.

La subiectul al III-lea, pentru 30 de puncte, elevii au avut de scris un eseu pe tema relației dintre două personaje dintr-un basm cult studiat (adică „Harap-Alb”, de Ion Creangă). Asta, pentru cei de la umanist și pedagogic.
Din experiența anilor anteriori, probabil cei de la real și tehnologic au avut de caracterizat personajul principal.

La Subiectul I elevii au avut un text la prima vedere din Vasile Tițescu – „L-am cunoscut pe Liviu Rebreanu”. Pe baza acestuia sunt formulate 6 cerințe, 5 cu 6 puncte și una cu 20 de puncte. Astfel, primul subiect valorează 50 de puncte.
Subiectul al II-lea a avut în prim-plan poezia „Versuri” a lui Tudor Arghezi. Un text de 50 de cuvinte, tot la prima vedere, pentru care să fie stabilită relația dintre ideea poetică și mijloacele artistice. Doar 10 puncte a avut acest subiect.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
3 Comentarii
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
11 luni în urmă

[…] Ce s-a dat la română – eseu pe o temă ușor surprinzătoare […]

11 luni în urmă

[…] Ce s-a dat la română – eseu pe o temă ușor surprinzătoare […]

11 luni în urmă

[…] de profesori din cadrul Centrului Național de Politici și Evaluare în Educație, având o structură asemănătoare cu a celor care vor fi elaborate pentru examenul național de bacalaureat.Marți, 28 […]

Back to top button