Educaţie

Începe Bacalaureatul 2023, deocamdată cel simulat

Începe Bacalaureatul 2023, deocamdată cel simulat. După colegii mai mici, de clasa a VIII-a, care au susținut săptămâna trecută probele simulate ale Evaluării Naționale, de astăzi trec prin aceeași experiență liceenii din clasele a XII-a/a XIII-a.

Citiți și:

Ce s-a dat la română – eseu pe o temă ușor surprinzătoare

Update. Subiectul complet și baremul la română – Bacalaureat 2023

În perioada 27-30 martie 2023, are loc simularea probelor scrise ale examenului național de bacalaureat, potrivit calendarului aprobat de către Ministerul Educației.

Calendarul simulării

Începe Bacalaureatul 2023, deocamdată cel simulat. Calendarul arată astfel:
– luni, 27 martie 2023: Proba E) a) – probă scrisă – Limba şi literatura română;
– marți, 28 martie 2023: Proba E) c) – probă scrisă – proba obligatorie a profilului (matematică sau istorie);
– miercuri, 29 martie 2023: Proba E) d) – probă scrisă – proba la alegere a profilului şi specializării (fizică, chimie, biologie, informatică, geografie, logică, argumentare și comunicare, psihologie, economie, sociologie și filosofie)
– joi, 30 martie 2023: Proba E) b) – probă scrisă – Limba şi literatura maternă (pentru elevii de la toate filierele, profilurile şi specializările, care au urmat studiile liceale într-o limbă a minorităților naționale);
– 6 aprilie 2023: comunicarea rezultatelor

Aceleași condiții și rigori ca la examenul real


Începe Bacalaureatul 2023, deocamdată cel simulat. Obiectivele urmărite prin organizarea simulării sunt familiarizarea elevilor cu rigorile unei examen real și optimizarea rezultatelor obţinute de către elevi la finalul studiilor liceale.
Probele încep la ora 9:00, moment în care, în fiecare sală, vor fi distribuite subiectele. Accesul elevilor în săli este permis până la ora 8:30.
Timpul destinat elaborării unei lucrări scrise este de trei ore, din momentul în care s-a încheiat distribuirea subiectelor fiecărui elev.

Subiectele vor fi pe myTEX.ro

Începe Bacalaureatul 2023, deocamdată cel simulat. Subiectele sunt elaborate pe baza conținuturilor şi a competențelor asociate acestora, conform programelor aprobate de Ministerul Educației.
Rezultatele obținute de elevi la simulare sunt analizate la nivelul fiecărei unități de învățământ în care acestea s-au desfășurat, prin discuții individuale cu elevii, dezbateri la nivelul clasei, ședințe cu părinții, precum și la nivelul consiliului profesoral, în vederea adoptării unor măsuri pentru îmbunătățirea performanțelor școlare în perspectiva examenelor din vară.
Rezultatele obținute la simulare nu se contestă și nu se trec în catalog. Totuși, în situațiile excepționale în care se dorește consemnarea notelor în catalog, acest lucru se poate face în baza unei cereri scrise depuse de cei interesați.
Subiectele și baremele se afișează în fiecare zi cu probă de examen, după ora 15:00. Le veți găsi pe myTEX.ro


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
4 Comentarii
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
1 an în urmă

[…] de clasele a XII-a și a XIII-a susțin astăzi proba scrisă a simulării la Limba și literatura română. Subiectele sunt diferenţiate pe filiere şi profiluri, însă, din 2018 încoace, doar la cel […]

1 an în urmă

[…] și notare a lucrărilor pe care elevii de clasele a XII-a și a XIII-a le-au avut astăzi la proba scrisă a simulării la Limba și literatura română. Subiectele sunt diferenţiate pe filiere şi profiluri, însă, de cinci ani, doar… Citeşte mai mult »

1 an în urmă

[…] zi și 533 în clasa a XIII-a – cursuri serale sau cu frecvență redusă și pot participa la simularea examenului național de bacalaureat, conform datelor Inspectoratului Școlar al Județului (IȘJ) Brașov.Interes diferit pentru […]

1 an în urmă

[…] Naționale au dat publicității diploma de bacalaureat și probele susținute de Nicolae Ceaușescu la acest examen. Fostul dictator a dat Bac-ul la […]

Back to top button