Economic

Președintele ANAT susține că înlocuirea voucherelor de vacanță cu prime în bani va duce la evaziune fiscală

 

Președintele Asociației Naționale a Agențiilor de Turism (ANAT), Alin Burcea, a afirmat, astăzi, într-o conferință de presă, că înlocuirea voucherelor de vacanță cu prime în bani va duce la evaziune fiscală.

„Banii nu se mai duc în turism. Apare evaziune fiscală. Întotdeauna când se pune mâna pe bani oamenii fac ce vor cu ei, nu se respectă destinația lor, se pot face orice fel de combinații când e vorba de bani. Se plătesc bani poate la o agenție de turism, poate la un hotel, acela dă banii înapoi și își ține un comision. Atunci când e vorba de bani tentația e mare. Dacă ar fi fost vorba de vouchere, sunt niște hârtii de valoare, niște cartoane, realmente evaziunea fiscală ar fi fost zero. În situația asta se pot vehicula niște bani în stânga, dreapta, oricum în zona gri”, a explicat Alin Burcea.

În aceste condiții, nimeni nu va putea să verifice 1,2 milioane de deconturi. „Practic, toată gândirea noastră că banii care se alocă pentru aceste vacanțe se vor duce în turism se alege praful de ea. Oamenii își iau banii, pot să facă ce vor cu acești bani și cu siguranță vor face cu totul altceva decât turism. Deși teoretic îi obligă și Legea salarizării unitare să meargă în turism în România, vă garantez eu că, dacă nu îi verifică nimeni și ei se văd cu banii în buzunar, o să meargă în România la Varna cum vă văd și cum mă vedeți”, a arătat oficialul ANAT.

Recent, ministrul Muncii și Justiției Sociale, Lia Olguța Vasilescu, a declarat că voucherele de vacanță și normele de hrană se vor acorda de la începutul anului 2018 în bani. Totodată, președintele Camerei Deputaților, Liviu Dragnea, a spus că de la 1 decembrie 2018 se vor acorda 475 de lei pe lună, echivalentul a două norme de hrană și un voucher de vacanță.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button
Creare Site Web Optimizare SEO Creare Site Prezentare