Economic

Ioan Abrudan (Universitatea Transilvania Brașov), locul 2 în topul celor mai prosperi rectori / Lider e un fost ministru al Justiției

Ioan Abrudan, de la Universitatea Transilvania din Brașov, ocupă locul secund în topul celor mai prosperi rectori din România, realizat de Libertatea.

Conform sursei citate, Ioan Abrudan a avut venituri totale de 52.815 de lei lunar, mai mult de 10.000 de euro. Majoritatea banilor provin de la universitate, aproape 40.000 de lei, fiind al treilea cel mai mare salariu de rector. 

Numărul 1 în ierarhie este Tudorel Toader (fost ministru al Justiției), rector la Universitatea Alexandru Ioan Cuza din Iași, care deține 4 case și 3 apartamente. El a încasat de la Universitatea Alexandru Ioan Cuza 141.618 de lei pe lună, adică peste 28.000 de euro. „Practic, în două luni și-ar putea cumpăra o Tesla Model 3 și să mai rămână cu bani. Veniturile câștigate într-un an i-ar putea aduce și un apartament cu o cameră în Dubai, care ajunge la 280.000 de euro”, după cum a informat Libertatea. 

Pe poziția a 3-a, în spatele lui Ioan Abrudan, se află Leonard Azamfirei, rector la Universitatea de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie din Târgu Mureș, cu peste 52.000 de lei și el. Cu toate acestea, banii de la universitate sunt mai puțin de jumătate – 25.694 de lei. Restul vine din salariul de medic primar, indemnizația de senator și depozite bancare.

Locurile 4 și 5 în această ierarhie sunt ocupate de Vasile Țopa, rector la Universitatea Tehnologică din Cluj Napoca, respectiv Mihnea Costoiu, rectorul Universității Politehnice București.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
2 Comentarii
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
3 luni în urmă

[…] Ioan Abrudan (Universitatea Transilvania Brașov), locul 2 în topul celor mai prosperi rectori / Li… […]

1 luna în urmă

[…] funcția de rector se vor desfășura la finalul acestei luni. Și actualul rector, prof. dr. ing. Ioan Abrudan, și-a anunțat candidatura pentru un nou mandat. El se află la conducerea universității din […]

Back to top button