Educaţie

Câți studenți străini studiază la Universitatea Transilvania Brașov

Câți studenți străini studiază la Universitatea Transilvania Brașov.

În anul universitar 2023-2024, la Universitatea Transilvania Brașov studiază 500 de studenți internaționali, din 84 de țări din Africa, America, Asia și Europa. Acestora li se adaugă alți 90 de studenți doar în primul semestru, care au ales UNITBV ca destinație pentru o mobilitate de studii în cadrul programului Erasmus+.

În ultimii ani, Universitatea Transilvania din Brașov a înțeles că internaționalizarea reprezintă un instrument strategic de creștere a calității proceselor academice, precum şi a vizibilității, implementând gradual o strategie de dezvoltare a dimensiunii sale internaționale. Rezultatele nu au întârziat să apară: doar în ultimii 4 ani  numărul studenților internaționali a crescut cu peste 50%, s-a precizat într-un comunicat al instituției de învățământ menționate.

Câți studenți străini studiază la Universitatea Transilvania Brașov

Una din căile semnificative de promovare pe plan internațional a reprezentat-o intensificarea colaborării cu Ministerul Afacerilor Externe și cu misiunile diplomatice ale României în străinătate, pentru dezvoltarea unor proiecte comune educaționale, de cercetare sau de asistență tehnică, de promovare a limbii, culturii și civilizației românești. Această colaborare a stat la baza unei strategii coerente de atragere a studenților internaționali din țările în curs de dezvoltare, ce și-a dovedit pe deplin viabilitatea, au mai menționat cei de la Universitatea Transilvania Brașov.

Prin programul de burse Transilvania Academica Scholarship, finanțat integral de universitate, instituția atrage la studii tineri performanți din afara spațiului european, formând, în timp, un grup de „ambasadori” care contribuie la creșterea vizibilității sale la nivel internațional. Unii dintre bursieri aleg să își continue studiile doctorale tot la UNITBV.

Câți studenți străini studiază la Universitatea Transilvania Brașov

Personalul universitar a fost considerat mereu factorul cheie în dezvoltarea dimensiunii internaționale a universității. În vederea creșterii calității actului educațional a fost stimulată participarea în mobilități și cooperări internaționale, atât în cadrul programului Erasmus+ (circa 200 de mobilități anual) cât şi în cadrul altor programe şi proiecte internaționale şi naționale. În plus, universitatea a pus la dispoziția fiecărui cadru didactic fonduri anuale în valoare de 1.000 de euro pentru deplasarea acestora la evenimente internaționale de educație, științifice sau în interesul învățământului.

Cea mai recentă recunoaștere a eforturilor Universității Transilvania Brașov în direcția internaționalizării o constituie intrarea ca membru cu drepturi depline în alianța de universități europene UNITA, alături de alte 9 universități de prestigiu din Italia, Franța, Spania, Portugalia și România.

UNITBV își propune să continue politica de deschidere în plan internațional, adăugând alte măsuri și acțiuni menite să întărească și să extindă colaborarea cu universități din Europa și din întreaga lume.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
1 Comentariu
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
4 luni în urmă

[…] Abrudan, de la Universitatea Transilvania din Brașov, ocupă locul secund în topul celor mai prosperi rectori din România, realizat de […]

Back to top button