Economic

Ce cadouri primesc copiii de la Moș Crăciun / Bugetul alocat

Ce cadouri primesc copiii de la Moș Crăciun.

Se apropie cu pași repezi un moment așteptat cu sufletul la gură de întreaga familie: sărbătoarea Crăciunului. Pentru copii, Crăciunul reprezintă una dintre perioadele magice ale anului, iar una dintre cele mai mari atracții sunt cadourile pe care cei mici le primesc de la Moș Crăciun.

Clubul Copiilor a desfășurat un chestionar pentru a afla care este bugetul de cadouri pe anul 2023, cum s-a schimbat acesta față de anul trecut, ce-și doresc cel mai mult copiii și dacă aceste așteptări sunt satisfăcute de cei mari.

Ce cadouri primesc copiii de la Moș Crăciun

Mai jos sunt cele mai importante concluzii ale studiului:

  • Bugetul mediu per copil pentru anul 2023 este de 195 de lei.
  • Bugetul mediu per copil diferă semnificativ în funcție de numărul de copii ai familiei. Familiile cu un singur copil cheltuie pe cadouri în medie 217 lei per copil față de 182 de lei per copil pentru cei cu doi copii și 137 per copil pentru cei cu 3 copii.
  • Comparat cu anul 2022, bugetul de cadouri pentru anul 2023 rămane neschimbat pentru majoritatea românilor (60%) din mediul urban. În schimb, un sfert din aceștia spun că bugetul de anul acesta este mai mic decat în anul precedent.
  • Cele mai populare cadouri în rândul părinților sunt jucăriile (64%), cărtile (50%), jocurile (48%), hainele și accesoriile vestimentare (42%) și dulciurile (38%).
  • Copiii își doresc în mare parte aceleași lucruri, cu câteva diferențe notabile: 13% își doresc un animal de companie iar 8% își doresc bani.

Analiza a fost realizată de-a lungul perioadei 15 noiembrie – 3 decembrie, 2023, în mediul online. Respondenții care au luat parte la chestionar (432 de părinți) sunt din mediul urban, iar aproximativ 50% locuiesc în cele 5 orașe mari din România: București, Cluj-Napoca, Iași, Brașov și Timișoara. Venitul mediu al unei familii este de 7.132 de lei/lună.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
2 Comentarii
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
2 luni în urmă

[…] Brașov a informat că anul trecut, în campania „În misiune cu Moș Crăciun”, aproape 400 de copii din județ l-au întâlnit pentru prima oară pe Moș […]

2 luni în urmă

[…] aduse de achizițiile online, cumpărătorii trebuie să se informeze cât mai complet asupra produselor pe care intenționează să le cumpere și să acorde atenție tuturor […]

Back to top button