Economic

BRAŞOV. Atenţie! ANAF avertizează că nu face descinderi în apartamentele contribuabililor

 

Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF) avertizează că nu face descinderi în apartamentele românilor, inclusiv în cele ale braşovenilor, aşa cum s-a vehiculat recent în spaţiul public.

„Referitor la articolele apărute în spațiul public, cu privire la posibilele acțiuni de control demarate de ANAF în perioada următoare, este important să facem următoarele precizări: Agenția Națională de Administrare Fiscală nu are în prezent în derulare astfel  de acțiuni de verificare. Pentru combaterea evaziunii fiscale, ANAF dispune de o gamă largă de instrumente, astfel cum sunt definite de Codul de Procedură Fiscală. Precizăm că toate verificările ANAF se realizează în baza analizelor de risc, care pun în evidență riscurile de neconformare la declarare și plată”, se arată în comunicatul de presă al ANAF.

În ultima vreme, în spaţiul public au apărut informaţii potrivit cărora ANAF ia în calcul să verifice proprietarii de locuinţe, în cadrul măsurilor de combatere a evaziunii fiscale, în special pentru a depista eventualele venituri nedeclarate. Verificările ar putea demara în urma discuţiilor cu administratorii de bloc în blocurile mai mari, în special în zonele considerate sensibile, ulterior fiind notificaţi şi proprietarii asupra controalelor şi sancţiunilor ce pot fi aplicate.

98% dintre locuinţele din România sunt în proprietate personală, relevă datele oficiale publicate în luna mai 2019 în „Strategia Naţională a Locuirii”.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button