Economic

Bilete RATBV mai scumpe, abonamente ieftinite / Ultimul cuvânt îl are Consiliul Local

Bilete RATBV mai scumpe, abonamente ieftinite.

Adunarea Generală a Asociaţiei Metropolitane pentru Dezvoltarea Durabilă a Transportului Public (AMDDTP) a decis majorarea prețului biletelor pe liniile RATBV. Ultimul cuvânt îl are Consiliul Local, care va avea marți pe masă proiectul de hotărâre.
Dacă acesta este aprobat, costul unei călătorii urbane cu autobuzul/troleibuzul RATBV va creşte de la 2,5 la 4 lei. Pe de altă parte, durata unei călătorii la acest preț va creşte de la 50 la 60 de minute. O scădere de tarif va fi pe liniile 20 și 100, spre Poiana Braşov, de la 6 lei la 4 lei.
Bilete RATBV mai scumpe, abonamente ieftinite. AMDDTP Braşov a decis reducerea costurilor abonamentelor. Cel din municipiul Braşov scade de la 85 la 80 de lei pe lună. Cel metropolitan, de la 195 la 150 de lei pe lună. Motivul este fidelizarea călătorilor şi creşterea atractivităţii transportului public în comun, conform BizBrașov, care citează surse din cadrul asociaţiei.


30-40% dintre călători sunt frauduloși

Astfel, ar urma să crească numărul celor care îşi vor achiziţiona titluri de călătorie şi va scădea numărul celor care circulă fraudulos. Potrivit unui studiu realizat de RATBV, în acest moment 30 – 40% din totalul celor care folosesc transportul public în comun fac „blatul”.
Potrivit unor informaţii interne, costul real al unei călătorii, pentru ca societatea de transport să fie rentabilă, este de 7,6 lei, Diferenţa de costuri este asigurată de subvenţii de la administraţia locală.

Deciziile luate de AMDDTP împacă oarecum capra cu varza. În conferința de presă de acum 10 zile, primarul Braşovului, Allen Coliban, şi directorul RATBV, Marian Geman, au anunțat ajustarea tarifelor. Totuși, Primăria a propus scăderile de preț la abonamente, iar RATBV a cerut majorări pe linie, nu doar la bilete.

Recent, a fost lansată o petiție online prin care se cerea renunțarea la majorare. Petiție care nu a avut succes.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button