Dosare

Remus Truică şi Prinţul Paul s-au săturat să stea în casă

 

Cu măsura arestului la domiciliu prelungită pentru încă 30 de zile, cei doi inculpaţi din dosarul „Ferma Băneasa”, instrumentat de DNA Braşov, au contestat decizia Curţii de Apel Braşov pronunţată în 2 februarie. Aceeaşi dezizie au luat-o şi în cazul avocatului Robert Roşu, cercetat la rândul său că ar fi implicat în retrocedarea ilegală a terenului din Ilfov. 

Ca urmare, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie are de analizat acţiunea astăzi.

Amintim că, potrivit DNA, Remus Truică este acuzat de constituire a unui grup infracțional organizat, trafic de influență, spălare de bani, dare de mită și complicitate la abuz în serviciu. Prințul Paul a fost pus sub acuzare pentru cumpărare de influență, spălare de bani și complicitate la abuz în serviciu.

Procurorii susțin că, începând cu noiembrie 2006, Remus Truică, avocatul Robert Roșu și alte persoane au constituit un grup infracțional care a avut ca scop dobândirea întregii averi revendicate nelegal de prințul Paul. Ulterior, la acest grup au aderat Dan Andronic, Marius Marcovici și Lucian Mateescu.

Astfel, prințul Paul i-a promis lui Remus Truică și asociaților săi o cotă importantă, între 50% și 80%, din valoarea bunurilor pe care le revendică în România și, ulterior, le-a și dat acestora bunurile, pe măsura obținerii lor, în schimbul intervenției pe lângă funcționari publici cu atribuții în reconstituirea/ retrocedarea dreptului de proprietate din București și din alte județe din țară sau pe lângă judecători.

citeşte şi

 


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button