Dosare

Petre Roman, pe urmele lui Iliescu

 

Fostul premier al României, Petre Roman, a fost audiat în această dimineaţă, la Parchetul General, unde a fost citat în dosarul Mineriadei din 13-15 iunie 1990.

„Declaraţia dată deja am confirmat-o şi azi”, a declarat la ieşire Petre Roman. Fostul premier a fost chemat de procurorii militari care l-au informat oficial că s-a schimbat este inculpat în dosarul Mineriadei.

Petre Roman este acuzat de infracţiuni contra umanităţii, aceeaşi încadrare primită şi de fostul preşedinte Ion Iliescu, chemat de asemenea la Parchetul General, ieri dimineaţă.

Procurorii militari din Parchetul instanţei supreme i-au pus sub inculpare în dosarul Mineriadei pe fostul preşedinte Ion Iliescu, fostul premier Petre Român, fostul director al SRI Virgil Măgureanu şi fostul viceprim-ministru Gelu Voican Voiculescu, pentru infracţiuni contra umanităţii.
Aceştia mai sunt acuzaţi de reprimarea violenţă a manifestaţiei din Piaţă Universităţii, din 13-15 iunie 1990, soldată cu decesul a patru persoane, rănirea prin împuşcare a altor trei, precum şi vătămarea corporală şi lipsirea de libertate a aproximativ 1.000 de persoane.

Toţi sunt acuzaţi că, în perioada 11 – 15 iunie 1990, au decis, organizat şi coordonat un atac generalizat şi sistematic, lansat împotriva unei populaţii civile, respectiv împotriva manifestanţilor din Piaţă Universităţii şi a populaţiei din Bucureşti.

La Mineriada din 13-15 iunie 1990, patru persoane au murit împuşcate şi peste 1.200 au fost rănite.

Citiţi şi:

Ion Iliescu, audiat în dosarul Mineriadei


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads


Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
1 Comentariu
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
3 luni în urmă

[…] Ion Iliescu a susținut răspicat, în dese rânduri, că nu se consideră vinovat pentru victimele Revoluției din 1989. […]

Back to top button