Marian Godină continuă seria dezvăluirilor: „Pe lângă strada Sforii, care e cea de-a treia cea mai îngustă stradă din Europa, avem acum şi strada Dimineţii, singurul drum prioritar… înfundat”
Marian Godină continuă seria aşa-ziselor dezvăluiri. Polițistul brașovean a publicat pe pagina personală de Facebook o nouă postare.
De data aceasta, Godină vorbește despre singurul drum prioritar înfundat, strada Dimineții, situație semnalată în trecut și de jurnaliștii mytex.ro. La momentul respectiv, poliţistul „scriitor” n-a avut nici o reacţie.
„STOP! TRECE DOREL!
Pe Dorel îl cunoaştem cu toţii, e un personaj devenit stereotip. Este lucrătorul de la gaze care vrea să schimbe contorul şi dărâmă blocul. Tot el asfaltează când plouă şi o face cu atât de mult simţ de răspundere încât nici liniile de tramvai nu-i stau în cale. Asfalt să fie. Dorel verifică butelia de gaz cu bricheta şi provoacă incendii schimbând de unul singur instalaţia electrică. El nu are încredere în inginerii germani şi aduce nişte îmbunătăţiri maşinii. Ştie el mai bine. Când vrea să descarce, răstoarnă camionul cu totul. Tot lui, proiectele îi dau cu virgulă şi instalează stâlpul în mijlocul drumului. În concluzie, unde munceşte Dorel, rămân urme.
Din păcate, deşi îmi place să cred că lucrurile se vor schimba în curând, România este încă o ţară în care Dorel poate ajunge om cu funcţie. Om care trebuie să ia decizii de care depind apoi cetăţeni mult mai pregătiţi decât el şi care au de suferit de pe urma gafelor lui.
Mai grav e când un astfel de Dorel, dintr-o funcţie de conducere, colaborează cu un alt Dorel şi împreună ajung la o hotărâre marca Dorel la puterea a doua.
Dintr-o astfel de colaborare, la Braşov s-a născut prima stradă din lume cu drum înfundat care are calitatea de drum cu prioritate. Braşovenii ştiu despre ce vorbesc, iar celorlalţi vă explic.
Este vorba de strada Dimineţii. O stradă de aproximativ 100 de metri care face accesul în parcul auto al IPJ Braşov. Această stradă iese în strada Nicolae Titulescu, una destul de circulată, dar nu aglomerată. Ei bine, probabil după lungi studii, exerciţii de masări ale tâmplelor, eventual ceva şedinţe de meditaţie, cei doi Dorel au ajuns la concluzia că acea străduţă trebuie să fie drum prioritar, aşa că au fost instalate indicatoare în acest sens. Astfel, pe strada Nicolae Titulescu au fost montate indicatoare «Cedează trecerea», iar la ieşirea de pe strada Dimineţii (cea înfundată) a fost instalat indicatorul «Drum cu prioritate».
Am ajuns la muncă şi am rămas mut când am văzut aberaţia asta. La fel erau şi toţi colegii mei. Pentru că şoferii nu se aşteaptă ca atunci când merg cu maşina pe o stradă cât de cât mare, să le apară un indicator «Cedează trecerea» la intersecţia cu o străduţă cu drum înfundat. Nimeni nu respecta indicatoarele, mai ales că erau proaspăt montate.
Ingeniosul Dorel a găsit repede rezolvarea la acest caz complex al carierei sale şi a dispus ca un agent de circulaţie să stea acolo, să oprească fiecare maşină în parte şi să îi spună conducătorului auto:
«Bună ziua, dorim să vă informăm că avem indicatoare noi în această intersecţie, aşa că vă rugăm să le respectaţi».
Vaaai! Minunată soluţie! Dorel ăsta chiar are cap. E motivul pentru care nu-i plouă-n gât. Pentru că îţi ia vreo 30 de secunde să-i zici fiecărui şofer poezia asta, după zece minute de la începerea «activităţii de informare», strada era blocată şi coloana de maşini nu se mai termina.
Cetăţenii braşoveni s-au inflamat, pe bună dreptate, şi a fost iniţiată o petiţie pentru a resistematiza intersecţia. Atunci a apărut şi explicaţia lui Dorel pentru măsura luată. A argumentat că de pe acea străduţă ies maşini de poliţie care se grăbesc la intervenţii.
Dar atunci, de ce mai au girofar şi sirene? Dorel a găsit o explicaţie şi pentru asta şi a motivat că nu toate maşinile de poliţie sunt inscripţionate şi au girofar. Aşa că măsura venea în ajutorul celor care merg grăbiţi la intervenţii, cu maşini neinscripţionate, în civil.
Bine, dar ce se fac ăia cu maşinile lor neinscripţionate atunci când dau de primul semafor roşu? Sau de primul indicator «Cedează trecerea»? Pe baza logicii lui Dorel, eu aş propune ca toate semafoarele dinspre sediul Poliţiei să fie vopsite verde şi toate străzile să fie cu prioritate. Dar ce se fac apoi la întoarcerea spre sediu? No, că i-am dat iar de gândit lui Dorel, dar sunt convins că va găsi ceva deştept.
Important e, dragi braşoveni, să privim partea plină a paharului şi să fim mândri că în oraşul nostru, pe lângă strada Sforii, care e cea de-a treia cea mai îngustă stradă din Europa, avem acum şi strada Dimineţii, singurul drum prioritar… înfundat”, a publicat Marian Godină pe pagina personală de Facebook.
Marian Godină a început de luni, 15 februarie, seria dezvăluirilor.
CITIȚI ȘI:
ULTIMA ORĂ. Directoarea Crucii Roșii Brașov, Luana Minea, și-a SUSPENDAT ACTIVITATEA
PRO sau CONTRA Marian Godină? Ce spun internauții și cititorii mytex.ro…
Crucea Roșie Română în cazul Godină: Luana Minea beneficiază de prezumția de nevinovăție
Marian Godină continuă seria DEZVĂLUIRILOR! Cum se „NEGOCIAZĂ” amenzile date cui nu trebuie
UPDATE Cazul Godină. Controlul Intern al IGPR verifică situaţia
Ambrus Carol, şeful ATOP, despre cazul Godină…
Poliția BRAȘOV a reacționat, parțial, după scandalurile iscate de Marian Godină!
Poliţistul Marian Godină ar fi fost invitat, nu chemat la IGPR
BRAȘOV. Marian Godina rupe tăcerea! „Ioan Aron, șeful IPJ Brașov : – Spune, mă. Te masturbezi?”
Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.