Dosare

EXCLUSIV. BRAȘOV. Prinși luând mită, examinatorii șefilor de stații CFR au fost condamnați

 
După aproape trei ani de când ar fi luat șpagă de la șefi CFR, pentru a-i ajuta să promoveze evaluarea periodică, doi examinatori au fost condamnați pentru luare de mită, abuz în serviciu și fals intelectual, sentința fiind dată, zilele acestea, în primă instanță, de Tribunalul Brașov. Magistrații l-au condamnat pe unul dintre bărbați, Cristian-Gheorghe Băluță, la 3 ani de închisoare cu suspendare, cu termen de încercare de 6 ani, iar pe al doilea inculpat (Laszlo Lakatos), la 1 an de închisoare cu suspendare, cu termen de încercare de 4 ani. Printre altele, pe perioada de supraveghere, cei doi au interzis să participe la activități care presupun supravegherea examinării, în orice domeniu.
Aceștia au fost reținuți pentru 24 de ore pe 20 noiembrie 2012, iar după expirarea ordonanței de reținere, au primit interdicția de a părăsi țara. Măsura în cauză a încetat pe data de 18 februarie 2013.
Potrivit unui comunicat remis, în 2012, de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Brașov, „în datele de 19 și 20 noiembrie 2012, cei doi învinuiți, în exercitarea atribuțiilor de serviciu, în calitate de membri ai comisiei de evaluare periodică ai șefilor de stații CFR, au primit sume de bani de la aceștia din urmă pentru a le facilita promovarea evaluării respective și că la data de 20.11.2012, în exercitarea aceleiași calități, au constatat în mod nereal prezența unei persoane supusă evaluării, prin aceste fapte cauzându-se o tulburare însemnată Companiei Naționale CFR S.A.”.
În același dosar, un al treilea inculpat, pe nume Lucian Hariton, a primit 500 de lei amendă penală pentru complicitate la infracțiunea de dare de mită și a fost achitat pentru infracțiunea de complicitate la luare de mită. Sentința poate fi atacată cu apel în termen 10 zile de la comunicare.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button
Creare Site Web Optimizare SEO Creare Site Prezentare