Comisia Electorală ungară a aprobat întrebarea referendumului. Merkel continuă propaganda pro refugiați
Comisia Electorală ungară a aprobat, luni, întrebarea referendumului privind contracararea cotelor obligatorii de imigranți impuse de Uniunea Europeană.
„Vreţi să permiteţi Uniunii Europene să impună ca obligatorie mutarea unor cetăţeni care nu sunt unguri în Ungaria, fără aprobarea Adunării Naţionale”, urmează să fie întrebați cetățenii unguri în cadrul referendumului.
Întrebarea urmează să fie supusă avizării Curții Supreme ungare.
Angela Merkel: „Trebuie să ţinem graniţele deschise”
În același timp, Angela Merkel continuă propaganda pro refugiați. Aceasta susține că Europa poate găzdui un milion de sirieni.
„Vă spun că un continent mare precum Europa, cu 500 de milioane de locuitori, poate găzdui temporar un milion de sirieni. Nu cred că cerem prea mult, în calitate de regiune învecinată Siriei”, a declarat Angela Merkel, cancelarul Germaniei.
Grecia a rămas prinsă la mijloc în criza refugiaților, după ce mai multe țări de pe rutele de migrație au impus restricții la graniță. Autoritățile de la Atena spun că cel puțin 22.000 de refugiați au ajuns pe teritoriul elen în ultima săptămână și se așteaptă ca numărul imigranților blocați în Grecia să ajungă la aproximativ 70.000.
În schimb, Turcia a menționat că va menține o politică a porților deschise, chiar dacă pe teritoriul său se află, în momentul de față, aproximativ 2,7 milioane de migranți, potrivit premierului de la Ankara.
Potrivit oficialităților elene, parcurile din capitala Atenei au devenit adăpost pentru refugiați. Pentru a face față valului de migranți, guvernul vrea să construiască noi tabere, cinci lângă frontiera cu Macedonia și alte două lângă Atena, pe terenul de baseball folosit la olimpiadă, dar care acum este abandonat.
Refugiații nu își pot continua drumul deoarece țările balcanice de pe rutele de migrație au impus restricții severe la frontiere, lucru criticat dur de Cancelarul Germaniei, Angela Merkel, care consideră că Europa trebuie să-și țină granițele deschise pentru cei care au nevoie de protecție.
Organizația Mondială a Migrației estimează că de la începutul anului, peste 110.000 de oameni au intrat în Grecia.
CITIȚI ȘI:
Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.