Dosare

BRAȘOV. „Cum să fie în viață Elodia, dacă era plin de sânge acolo?”

  • crina-radu1.jpg
 

La Biserica Sf. Apostoli Petru și Pavel (foto 1) a fost oficiată sâmbătă o slujbă de pomenire pentru Elodia Marilena Ghinescu, avocata brașoveană dispărută în noaptea de 29/30 august 2007, care ar fi împlinit pe 27 septembrie 51 de ani și pentru uciderea căreia, chiar și în lipsa cadavrului, ișpășește 15 ani de închisoare fostul polițist Cristian Cioacă, soțul ei. Avocata familiei Ghinescu, Crina Radu (foto 2), cea care a și obținut condamnarea lui Cioacă, a avut inițiativa acestui parastas, ea fiind nu doar colegă, ci și bună prietenă cu Elodia, având la un moment dat cabinetul de avocatură în același spațiu. Cum a fost din scurt, la pomenire au fost câteva colege de clasă din Liceul Pedagogic și de breaslă (Elodia a fost 10 ani învățătoare în Râșnov) care, după slujbă, au depănat amintiri.

A fost organizată pomenirea în ultima clipă, ar mai fi venit colegi avocați, dar aveau programate deplasări sau erau deja plecați, ca și alte foste colege de liceu. Mama ei e răcită, așa că nu a putut veni din Râșnov, dar toți au fost cu sufletul, cu gândul la Elodia, au aprins o lumânare unde au putut. Am dorit să fac acest lucru pentru sufletul ei, ca să-și găsească liniștea. Au mai fost făcute parastase, chiar acolo în cimitirul din Albota, unde este mormântul tatălui ei, care are pe o parte poza Elodiei, cu numele și datele de naștere și de deces”, ne-a spus Crina Radu.

Avocata afirmă că cei doi soți se înstrăinaseră după nașterea lui Patrik, copilul mult dorit de Elodia, și ea îl anunțase că vrea să divorțeze. Crina Radu are datele că în noaptea fatidică Cristian Cioacă a revenit acasă, în jurul orei două, de la amanta din Câmpulung (Argeș) și are convingerea că, pe fondul unui conflict spontan, a ucis-o pe Elodia. Ce a făcut însă cu trupul ei rămâne un mister. Avocata a clarificat și ultimele zvonuri, după ce s-a readus în spațiul public ideea că Elodia ar fi plecat în străinătate. Cea mai recentă speculație pe această temă vine chiar de la mama fostului polițist, la scurt timp după ce un verișor al lui Cristian Cioacă, fost angajat al SPP, a susținut că Elodia trăiește în altă țară cu o identitate falsă.

Verișorul acela a fost audiat ca martor propus de Cristian Cioacă, în dosarul de omor. Este o declaraţie ce există la dosar. Şi eu am fost prezentă în sala de judecată, în momentul în care a fost audierea. Au fost audiaţi şi acei domni din SPP. Nu aveau nici o legătură cu dispariţia Elodiei. Cum să plece Elodia, să fie în viață, când au fost găsite urme de sânge peste tot în apartamentul ei?”, a precizat avocata familiei Ghinescu.

Crina Radu are un mare regret: că mama Elodiei, Emilia Ghinescu, nu a obținut tutela asupra nepotului, nici măcar nu îl poate vizita. Patrik, care va împlini în decembrie 15 ani, a rămas în grija surorii tatălui său, Ana Maria Ene, și poartă acum același nume de familie cu aceasta.

Marea dramă acolo e, la copilul acela traumatizat, ținut departe de bunica lui maternă. După ce a împlinit 10 ani a putut să aleagă cu cine să stea, dar dacă i s-a inoculat zi de zi ideea că mama lui l-a părăsit, că din cauza bunicii materne tatăl lui e la închisoare, cum să poată alege cu adevărat ce e bine pentru el? A fost consiliat pentru că are tatăl închis, dar pentru că nu mai are, că i-a murit mama, nu a primit consiliere psihologică. De câte ori am fost acolo la el și am stat de vorbă, împreună cu doamna Ghinescu, doar noi și cu un consilier de la Protecția Copilului era liniștit, nu o respingea, dimpotrivă, dar când erau și cei din familia tatălui său,  era schimbat, speriat, agitat, Sperăm, totuși, ca peste câțiva ani să înțeleagă, să discearnă mai bne lucrurile”, a încheiat cea care, mai presus de orice, a fost prietena Elodiei.

Citiți și:

BRAȘOV. Elodia Ghinescu ar fi împlinit astăzi…

 


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button