Dosare

BRAȘOV. Cristian Cioacă, la un pas de eliberare din închisoare?!

 

Condamnat la 15 ani și 8 luni de închisoare cu executare, pentru presupusa ucidere a soției sale, al cărei cadavru nu a fost găsit nici până în prezent, fostul polițist Cristian Cioacă ar putea fi eliberat din închisoare în acest an.
Amintim că el a fost găsit vinovat de lovituri cauzatoare de moarte în cazul Elodiei Ghinescu.

Conform antena3.ro, el ar putea executa doar 11 ani şi 9 luni de închisoare, pentru că a lucrat în penitenciar şi a participat la diverse activităţi.
Avocata familiei Ghinescu spune că instanţa ar trebui să se gândeacă serios la pedepsa acestuia, având în vedere faptele grave pentru care a fost închis.

„Ar trebui să execute trei pe patru din cei 15 ani şi 8 luni de închisoare ce i-a primit Cristian Cioacă pentru infracţiunile săvârşite. Ar veni undeva la 11 ani şi 9 luni de închisoare. Fiind condamnat definitiv în anul 2014, bineînţeles că la ceea ce a executat se mai scad zilele pe care dumnealui le-a lucrat, a făcut diferite cursuri, a participat la diferite activităţi. Arestul preventiv pe care dumnealui l-a executat anterior momentului condamnării definitive şi sigur că s-ar putea ajunge la o cerere de elibere condiţionată. Instanţa nu este obligată să şi admită o astfel de cerere. În opinia mea, instanţa din Piteşti ar trebui să aibă în vedere infracţiunile deosebit de grave pe care el le-a săvărşit. Persoana dumnealui, indiferent că în penitenciar are un comportament pe care dumnealui încearcă să fie cât mai conformist, de altfel unul normal, instanţa ar trebui să aibă în vedere celalalte aspecte”, a spus Crina Radu, avocata familiei Elodiei Ghinescu, potrivit antena3.ro.

Avocata Elodia Ghinescu a dispărut pe data de 29 august 2007. Anchetatorii susţin că ea a fost văzută ultima dată când a plecat de la birou spre casă, unde o aşteptau copilul şi bona.

La patru ani după dispariţie, avocata familiei Ghinescu, Crina Radu, a solicitat Judecătoriei Braşov declararea decesului, ceea ce s-a şi întâmplat, pe 8 noiembrie 2011.

Aproape trei ani mai târziu, pe 19 iunie 2014, Cristian Cioacă a fost condamnat definitiv, de Curtea de Apel Piteşti, la 15 ani şi 8 luni de închisoare pentru lovituri cauzatoare de moarte. În primă instanță, respectiv la Tribunalul Argeş, fostul polițist primise 22 de ani de detenție, fiind găsit vinovat de omor.

Foto – arhivă

VEZI ȘI:

La 10 ani de la dispariţia Elodiei Ghinescu, Cristian Cioacă îşi menţine poziţia, susţinând prin avocat că nu şi-a ucis soţia


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button