BRAȘOV. Ce și-a dorit Aristotel Căncescu și i-a refuzat instanța?!
Pe lângă libertate deplină, și dreptul de a deține arme!
Vineri ar fi trebuit să continue acțiunea pe fond, la Tribunalul Brașov, a cauzei în care președintele suspendat al Consiliului Județean Brașov, Aristotel Căncescu, și alți 13 inculpați, sunt judecați pentru fapte de corupție. Însă cauza a fost amânată până în data de 31 martie 2016, la ora 10.00.
Dar, completul de judecată a analizat, totuși, mai multe doleanțe ale lui Căncescu, inclusiv scoaterea de sub control judiciar, măsură instituită de aproape un an în cazul său.
La finalul ședinței de vineri, Tribunalul Brașov a hotărât menţinerea măsurii controlului judiciar pe numele lui Căncescju, precum și în cazul lui Ion Diniță, Radu Ispas, Gabriel Bâgiu.
De asemenea, i s-a permis lui Aristotel Căncescu să-l poată contacta pe martorul Vasile Ioan Stinghe, dacă dorește.
În schimb, instanța i-a respins cererea de „modificare a condiţiilor controlului judiciar, respectiv de înlăturare a obligaţiei acestui inculpat de a nu deţine, folosi sau purta arme”.
Decizia a fost pronunțată cu drept de contestaţie în 48 de ore de la comunicare.
Amintim că Aristotel Căncescu a fost trimis în judecată, în 17 decembrie 2014, pentru abuz în serviciu (cinci infracţiuni), luare de mită, spălare a banilor, trafic de influenţă şi instigare la tentativă la abuz în serviciu, pentru fapte care s-ar fi petrecut în perioada noiembrie 2006 – noiembrie 2014. Potrivit DNA, prejudiciul adus bugetului judeţean ar depăși 7 milioane de euro. Pentru acest motiv, Căncescu a stat în arest preventiv patru luni, de la sfârşitul lunii octombrie 2014 până în februarie 2015, când a fost trimis în arest la domiciliu, apoi pus sub control judiciar.
citește și
Instanța i-a interzis președintelui suspendat al CJ Brașov să părăsească țara
Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.