Dosare

BRAȘOV. Ce se întâmplă cu extrădabilul chilian Rafael Garay? Face „ture” la notar!

 

Omul de afaceri cu origini în Chile, pe numele său întreg Garay Pita Rafael Eduardo, economist, care a fost arestat luna trecută într-un mall din Brașov, în baza unui mandat internațional, suspectat fiind de deturnare de fonduri (se vorbește de sute de milioane de dolari, de la zeci investitori chilieni), va rămâne în arest la domiciliu cel puțin până în 28 decembrie 2016. 

Așa au decis judecătorii de la Curtea de Apel Brașov în 29 noiembrie, respectiv să-i prelungească mandatul de arestare (în perioada 9 decembrie – 28 decembrie), pregătindu-i-se între timp actele pentru extrădare.

În 7 decembrie, chilianul a contestat decizia, însă magistrații de la Înalta Curte de Casație și Justiție i-au respins acțiunea în ședința din 13 decembrie: „Respinge, ca nefondată, contestaţia formulată de persoana extrădabilă Garay Pita Rafael Eduardo împotriva încheierii din data de 29 noiembrie 2016 a Curţii de Apel Braşov – Secţia Penală, pronunţată în dosarul nr. 676/64/2016. Obligă contestatorul persoană extrădabilă la plata sumei de 200 lei cu titlu de cheltuieli judiciare către stat”.

Între timp, Rafael Garay a cerut de două ori, la Curtea de Apel Brașov, să i se permită să părăsească pentru câteva ore locuința de pe strada Avram Iancu pentru a se deplasa la un birou notarial din Brașov. Ceea ce a și făcut, în 5 și 12 decembrie. 

Așa cum am relatat în repetate rânduri pe mytex.ro, publicația noastră fiind citată ca sursă de încredere și de presa chiliană (CAZUL „GARAY”. Mytex şi Transilvania Expres, în prim-planul presei din Chile!), amintim că Garay fost dat dispărut de autorităţi pe 12 septembrie 2016, după ce ar fi fugit cu banii (nu se știe exact câți, dar presa din Chile vorbește de sume foarte mari de bani). El a fost căutat în Franţa, Thailanda şi Olanda, iar la finele lunii septembrie ar fi fost localizat în România după ce a depus actele necesare pentru a se căsători. 

Străinul arestat ar fi cerut azil politic în România, spunând că în țara sa este persecutat politic din cauza fiului președintelui chilian. 

citește și

Update. BRAȘOV. Bărbatul din Chile urmărit internațional a cerut azil politic în România. Ce au decis judecătorii Curții de Apel?

Update BRAȘOV. Urmăritul capturat la mall ar fi fugit cu 920 de mil. $

BRAŞOV. Chilianul Rafael Garay şi primarul George Scripcaru, în faţa judecătorilor de la Curtea Supremă


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button