Dosare

ANCHETĂ. Produse din CARNE, VÂNDUTE la „negru”

 

11 percheziţii sunt efectuate, astăzi, de polițiștii Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române la persoane bănuite că ar fi cauzat un prejudiciu de 2.000.000 de euro prin evaziune fiscală și spălare de bani în domeniul comerțului cu carne. Percheziţiile au loc în Bucureşti şi în judeţul Alba, la sediul şi punctele de lucru ale unei societăţi comerciale şi la şapte persoane bănuite de evaziune fiscală şi spălare de bani. La acțiune participă și polițiști de la inspectoratele de poliție din județele Alba, Hunedoara şi Sibiu.

„Din cercetări a reieșit că, în perioada ianuarie 2013 – martie 2015, cei în cauză ar fi efectuat mai multe achiziţii intracomunitare de animale vii, prin intermediul unor societăţi de tip «fantomă», ce nu au fost declarate în totalitate şi pentru care nu au fost achitate obligaţiile fiscale datorate bugetului general consolidat al statului. Materia primă (în special, porci vii) ar fi ajuns în final în abatoarele unei societăţi din judeţul Alba, specializată în procesarea şi comercializarea produselor şi preparatelor din carne, produsele finite fiind ulterior comercializate „la negru”, prin intermediul magazinelor proprii de prezentare şi desfacere. Prejudiciul cauzat bugetului de stat prin activitatea infracțională este de aproximativ 2.000.000 de euro”, au anunţat poliţiştii.
Şapte persoane vor fi conduse la audieri. 


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads


Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button