Delicte

Şef de post din cadrul IPJ Brașov, condamnat definitiv la peste 6 ani de închisoare pentru infracţiuni de corupţie

Un șef de post din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Brașov a fost condamnat definitiv pentru infracţiuni de corupţie. El a fost condamnat la 6 ani și 4 luni de închisoare. Pedeapsa a fost menținută la decizia Curții de Apel Brașov (vezi aici).

„La data de 29.02.2024, magistraţii Curții de Apel Braşov au hotărât condamnarea definitivă, la pedeapsa de 6 ani şi 4 luni închisoare cu executare, a unui agent de poliție, la data comiterii faptelor şef al Postului de Poliție Ormenis, din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Brasov, pentru săvârşirea înfracţiunilor de luare de mită, trafic de influență, efectuarea de operațiuni financiare, ca acte de comerț, incompatibile cu funcția, favorizarea făptuitorului, fals intelectual (8 acte materiale).


În fapt, prin rechizitoriul întocmit de Parchetul de pe lângă Tribunalul Braşov, s-a reţinut că, agentul de poliție, în calitate de şef de post, la Postul de Poliție Ormenis,  a primit, în luna aprilie 2022, suma de 500 de lei, pentru sine, în legătură cu neindeplinirea unui act ce intra în atribuţiile sale de serviciu, respectiv pentru efectuarea defectuoasă a actelor de urmărire penală într-un dosar penal înregistrat la Parchetul de pe lângă Judecatoria Rupea, în care se efectuau cercetări față de o altă persoană, pentru săvârșirea infracţiunii de conducere a unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice, cu propunerea unei soluții de clasare în cauza respectivă.


În legătură cu acelaşi dosar penal, acesta a  pretins şi a primit, pentru altul, suma de 1.300 de euro (echivalentul a 6.500 de lei), lăsând să se creadă că are influenţă asupra procurorului care supraveghea activitatea de urmărire penală. Mai mult, s-a stabilit faptul că, pentru formularea propunerii de clasare în cauza penală instrumentată, agentul de poliţie a întocmit, în fals, un număr de opt declaraţii de martor, în care a consemnat date sau împrejurări necorespunzătoare adevărului”, se detaliază într-un comunicat remis astăzi de DGA.


De asemenea, cu ocazia cercetărilor, s-a stabilit că, în perioada martie-octombrie 2022, agentul de poliţie a administrat în fapt, o societate comercială, efectuând operațiuni financiare, ca acte de comerţ (acte de administrare curentă, spre exemplu negocierea contractelor, ţinerea evidenţei contabile, plata salariilor), incompatibile cu funcţia de poliţist, în scopul obţinerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri ori alte foloase necuvenite“, au adăugat reprezentanții DGA.

În cauză, organele de cercetare penală ale poliţiei judiciare din cadrul Direcţiei Generale Anticorupţie – Serviciul Judeţean Anticorupţie Braşov au efectuat acte de urmărire penală în baza delegării procurorului de caz.

Vezi și: Tribunalul Brașov a stabilit cauțiune de 60.000 de lei pentru un polițist acuzat de luare de mită

BRAȘOV. Cinci PERCHEZIȚII, inclusiv la o subunitate de poliție


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button