Delicte

Legătura dintre cazul crimelor farmacistelor din Brașov și „pistolarul” de la Vama Veche

Legătura dintre cazul crimelor farmacistelor din Brașov și „pistolarul” de la Vama Veche.

În seara de 6 decembrie 2004, farmacistele Manuela Cistian și Daga Susan au fost executate cu sânge rece de un individ, care apoi a dispărut din unitatea cu pricina – Farmacia Thea – cu 30 de milioane de lei. Singurul suspect în acest caz a fost Alexandru Diaconescu, cel ce și-a susținut cu îndârjire nevinovăția. Diaconescu a fost ținut 10 luni în arest, apoi a fost achitat și a primit despăgubiri de la statul român în valoare de 50.000 de euro. Și acum crimele sunt cu autor necunoscut.

Legătura dintre cazul crimelor farmacistelor din Brașov și „pistolarul” de la Vama Veche

La finele săptămânii trecute, la Vama Veche, într-un camping, un tânăr a fost împușcat în picior, pentru că ar fi ascultat muzică prea tare.

Surse din anchetă au dezvăluit, pentru Adevărul, identitatea turistului care l-a împușcat accidental pe tânăr, apoi a provocat o operațiune polițienească de proporții după ce a amenințat că se sinucide cu pistolul. A fost unul dintre cei mai buni polițiști criminaliști ai României, șef în cadrul IPJ Hunedoara.

Nici anchetatorii nu au înțeles cum a ajuns colonelul în rezervă Constantin Duca, dintr-un specialist foarte respectat în postura de scandalagiu „pistolar” în Vama Veche.

A tras în beton, iar proiectilul a ricoșat

Conform sursei citate, el a venit la mare singur, pe motocicletă, și s-a cazat într-un camping retras. În timpul scandalului, Duca a scos o armă de foc, un pistol de 9 milimetri. A tras în beton ca să îi sperie pe niște tineri care ascultau muzică prea tare, susțin martorii, însă proiectilul a ricoșat și l-a rănit pe un ins de 21 de ani în picior. Au urmat scene terifiante. În timp ce victima a ajuns la spital, Duca și-a pus pistolul la tâmplă și a amenințat că se omoară.

„El, din ce am auzit, zicea că i s-a descărcat arma accidental. Am înțeles că omul avea permis de port-armă și că nu ar fi vrut să facă rău cuiva. Apoi, a crezut că l-a omorât pe băiatul acela și de aceea voia să se omoare și el”, a afirmat angajata unui magazin din zonă.

Aproape patru ore a durat operațiunea polițiștilor și jandarmilor care au negociat cu bărbatul cu arma în mână. Forțele de ordine au blocat străzi, au evacuat turiști din camping și au stat în alertă, ca la o operațiune antitero. În cele din urmă, omul a lăsat pistolul și s-a predat.

Colonel în rezervă, expert criminalist

După ce operațiunea s-a terminat, polițiștii au aflat cu cine eu de-a face. Conform unor surse din anchetă, „pistolarul” este o fostă valoare a Ministerului Afacerilor Interne. Fost comisar-șef, acum colonel în rezervă după ce s-a pensionat din MAI, Duca este expert criminalist, specializat în ştiinţa balisticii.

Timp de zece ani a predat la Academia de Poliţie Bucureşti ca profesor, a fost angajat la Institulul Național de Criminalistică şi apoi a fost şef al Serviciului Criminalistic din cadrul IPJ Hunedoara, iar, la un moment dat, chiar a condus instituția.

„M-a șocat atrocitatea crimelor în scop de jaf”

Într-un interviu acordat pentru Adevărul în noiembrie 2009, Duca a istorisit unul dintre cazurile celebre care l-au măcinat: uciderea celor două farmaciste din Brașov, așa cum am relatat la început.

„Am ajuns la concluzia că ucigaşul a folosit un pistol artizanal. M-a şocat atrocitatea crimelor în scop de jaf, faptul că pentru o sumă mică un om a fost în stare să ia viaţa celor două femei. Am avut parte de nopţi nedormite în urma acestui caz, pentru că nu s-a putut stabili tipul de armă folosit, fiind vorba de o improvizaţie”, a declarat Duca, în interviu.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads


Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
1 Comentariu
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Willy
2 luni în urmă

Asta a inteles nea Vrabie din toata tarasenia. Ca e o legatura. Astflel, mergand pe “intelegerea” lui nea Vrabie se mai pot face si alte legaturi. Cu Gara de exemplu, care nu e departe. Cu pasajele…

Back to top button