Delicte

IPJ Brașov: Atenție la „accidentul casnic”, o metodă de înșelăciune derivată din…

„Accidentul casnic” este o nouă variantă de înșelăciune, derivată din metoda „Accidentul”, după cum atenționează polițiștii brașoveni.

Accidentul casnic…

„Infractorii și-au diversificat abordarea și invocă un așa-zis «accident casnic» pentru care solicită sume de bani în vederea achitării contravalorii unor servicii medicale (operații, tratamente, etc), trimițând la adresa dvs de domiciliu o persoană care să ridice suma de bani «necesară» intervenției/tratamentului”, explică reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean Brașov. Amintim că, la începutul, prin metoda „Accidentul”, victimele erau anunțate că rude ale lor au fost implicate în accidente rutiere grave și li se cerea să ajute urgent cu bani. Infractorii se dădeau drept așa-zilele rude aflate în necaz, polițiști, avocați, medici etc..

Pentru prevenirea acestui tip de infracțiuni, IPJ continuă activitățile de informare. Polițiștii vă recomandă:
-Să nu dați curs instrucţiunilor primite telefonic de la persoane necunoscute care pretind că reprezintă rudele „implicate în diferite evenimente casnise sau de altă natură”.
-Să verificați dacă situaţia de urgenţă este reală.
-Să nu efectuați niciun transfer bancar.
-Să nu înmânați bani unor persoane necunoscute care sunt trimise la ușa dvs. Nu răspundeți pozitiv solicitărilor de a lăsa sume de bani în locuri indicate de cei care vă solicită acest lucru telefonic sub diferite pretexte.

Dacă ați fost victima acestui tip de înșelăciune sunați la Poliţie! Puteți apela numărul de urgenţă 112 sau să sunați la unitatea de poliţie care se ocupă de zona unde locuiți.

Vezi și:

Atenție, înșelăciuni comise de falși angajați ai unor bănci! Metoda prin care clienții sunt lăsați fără bani…

Brașovean înșelat prin Metoda Accidentul „de fiul său, Dan”


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads


Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
2 Comentarii
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
multumit
1 luna în urmă

Cine “pune botul” la asemenea golanii are reductie pe creier !

Willy
Răspunde la  multumit
1 luna în urmă

evident ca barbughey pidosnicarul pune botul. E obisnuit doar isi pune si curul la bataie. Intr-o zi scheuna pe aici ca il doare in CurTici.

Ultima modificare a 1 luna în urmă de către Willy
Back to top button