Delicte

Atenție, înșelăciuni comise de falși angajați ai unor bănci! Metoda prin care clienții sunt lăsați fără bani…

Atenție, au fost comise înșelăciuni de către falși angajați ai unor bănci! Noua metodă de înșelăciune a fost folosită în mai multe țări europene. Poliția Română atrage atenția asupra pericolului.

Poliția Română a fost informată cu privire lacampania de fraude online. Aceasta este în desfășurare de câteva luni în țări precum Germania, Austria, Olanda, Finlanda și Belgia. Victimele au fost sunate de infractori care și-au atribuit identitatea unor persoane din cadrul unităților bancare. Victimele au fost informate cu privire la faptul că, în urma unor atacuri cibernetice, conturile lor bancare au devenit vulnerabile. Astfel, li s-a cerut să transfere de urgență soldul disponibil într-un cont sigur al băncii, pentru a nu risca pierderea sumelor de bani aflate în aceste conturi.

„În această modalitate, bănuiții conving persoanele vătămate, în general persoane în vârstă sau cu o educație financiară precară, să transfere banii în conturi bancare controlate de aceștia, deschise la aceeași bancă, de unde sumele sunt transferate succesiv și transformate în criptomonede, în vederea îngreunării depistării persoanelor bănuite. Acest tip de înșelăciune este cunoscut instituțiilor de aplicare a legii sub denumirea de phone number spoofing”, arată IGPR, conform antena3.ro.

Polițiștii le recomandă oamenilor ca să nu dea curs unor astfel de apeluri telefonice. Să nu acceseze eventualele linkuri sau atașamente transmise și să se adreseze celei mai apropiate unități de poliție.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads


Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
1 Comentariu
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
23 zile în urmă

[…] Atenție, înșelăciuni comise de falși angajați ai unor bănci! Metoda prin care clienții sunt … […]

Back to top button