Delicte

Avocat reținut în dosarul moștenirilor „furate”

Avocat reținut în dosarul moștenirilor „furate”…

procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a infracțiunilor asimilate infracțiunilor de corupție au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și reținerea pentru 24 de ore, începând cu datele de 13 și 14 martie 2024, a inculpaților:

E.P., avocat în Baroul București, pentru săvârșirea infracțiunilor de:
– complicitate la abuz în serviciu, dacă funcționarul public a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit (două fapte),
– fals intelectual
– uz de fals,

S.N.F. pentru săvârșirea infracțiunilor de:
– instigare la abuz în serviciu, dacă funcționarul public a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit,
– uz de fals,
– complicitate la abuz în serviciu, dacă funcționarul public a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit,
– mărturie mincinoasă,

R.C.P., pentru săvârșirea infracțiunilor de:
– instigare la abuz în serviciu, dacă funcționarul public a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit,
– uz de fals,

V.D.M.A., pentru săvârșirea infracțiunii de instigare la abuz în serviciu, dacă funcționarul public a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit.
În cauză se desfășoară acte de urmărire penală față de alte opt persoane.

Date din anchetă

Inițial, cercetările în această cauză au fost desfășurate de Parchetul de pe lângă Curtea de Apel București. În ordonanțele procurorilor anticorupție se arată că, în cauză, există date și probe care conturează următoarea stare de fapt:

Prezenta cauză vizează modalitatea nelegală în care, în perioada 2018-2022, mai multe persoane, ar fi intrat în posesia unor imobile situate pe raza municipiului București, ce au aparținut unor persoane decedate.
Mecanismul infracțional folosit de persoanele cercetate ar fi fost unul complex și ar fi constat, printre altele, în: identificarea imobilelor care prezentau interes, procurarea sau realizarea documentelor false (contracte de împrumut, testamente etc.), identificarea persoanelor de interes (ex. avocați), care să-i ajute la redactarea documentelor și care să le confere o anumită credibilitate în fața notarilor, executorilor judecătorești, și, ulterior, vânzarea imobilelor respective.
În contextul menționat mai sus, persoanele cercetate, printre care și inculpații S.N.F., R.C.P. și V.D.M.A., în unele cazuri beneficiind și de ajutorul avocatului E.P., ar fi determinat notari și executori judecătorești, care, acționând fără vinovăția prevăzută de lege, ar fi emis certificate de moștenitori sau ar fi procedat la realizarea unor executări silite, aceste demersuri având ca finalitate prejudicierea moștenitorilor legali ai persoanelor decedate, îndreptățite să intre în posesia imobilelor.


Profitul obținut de persoanele cercetate din tranzacționarea ulterioară a acelor imobile, obținute în maniera de mai sus, ar depăși suma de 1.365.223 lei. Astăzi, inculpații E.P. și S.N.F. urmează să fie prezentați Curții de Apel București, cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile. Procurorii beneficiază de sprijin din partea ofițerilor de poliție din cadrul D.G.P.M.B. – Serviciul Investigații Criminale, care au fost delegați să desfășoare mai multe activități procedurale.

Vezi și: DNA: Moștenitori lăsați fără locuințe de persoane acuzate de fals. Au loc peste 20 de percheziții


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button
Creare Site Web Optimizare SEO Creare Site Prezentare