Cultură

[ViDEO] INEDIT. Festivalul „Gloria Domini” – BRAȘOVUL Pascal

 

Agenția Metropolitană Brașov (AMB) și Centrul Român de muzică, sub patronajul Primăriei municipiului Brașov, organizează în perioada 2-14 aprilie 2017 prima ediție a Festivalului „Gloria Domini”– Brașovul Pascal.
Acest eveniment se fundamentează pe elementele de multiculturalitate a Brașovului. „Timp de aproape 800 de ani, Brașovul s-a dezvoltat ca puternic centru economic, social și cultural. Din această perspectivă, de aproape 800 de ani, la Brașov, au promovat principiile creștinismului reprezentanți de seamă ai tuturor religiilor istorice, toate acestea demonstrând caracterul puternic multiconfesional al Brașovului. Astăzi, în această frumoasă așezare conviețuiesc și s-au păstrat tradițiile religioase specific tuturor bisericilor istorice, reprezentanții acestor comunități demonstrîând prin activitatea lor că ele nu numai că se manifestă active, dar dau dovadă de solidaritate, toleranță și – mai ales – formează o comuniune activă, contribuind activ la dezvoltarea Brașovului”, explică Dragoș David, directorul AMB.

El a precizat că Festivalul „Gloria Domini” – Brașovul Pascal își propune să promoveze valorile culturale și de patrimoniu ale Brașovului, monumentele și obiectivele culturale specific Țării Bârsei, într-o manieră activă, fiind un extraordinar prilej de promovare a tradițiilor culturale specific fiecărei comunități confesionale sau etnice. „Fie că vorbim de populația ortodoxă, catolică, romano-catolică, reformată sau luterană, de comunitatea de evrei sau de comunitatea grecească, acestea demonstrează prin păstrarea și promovarea tradițiilor specific faptul că românii, maghiarii, sașii, grecii sau alte comunități conlocuitoare sunt un exemplu viu de solidaritate, toleranță și bună comuniune”, mai spune David.

Artiști de renume internațional

Agenda festivalului cuprinde toate elementele specific domeniilor culturale: teatru, concerte simfonice, concerte de cor, activități culturale desfășurate în comunități vulnerabile – grădinițe, școli, cămine de bătrâni, etc. – menite să valorifice importanța culturală a sărbătorilor Pascale și promovarea elementelor de specificitate ale fiecărei comunități în parte.
Printre invitații de renume ai acestui festival pascal se numără Corul Madrigal, pianistul Daniel Goiți, harpistul de renume international Ivan Roncea, Cvintetul Vocal „Anatoly”, Ursula Philippi, preotul  Cristian Pomohaci, precum și Trupa „Drumul Crucii” care a refacut martiriul Mântuitorului, de la judecata până la răstignire, în premieră în orașul de la poalele Timpei în anul 2013). Programul festivalului include piese de mare virtuozitate printre care: J. Haydn – „Ultimele 7 cuvinte ale Mîntuitorului pe cruce” – concert susținut de Cvartetul Gaudeamus  cu participarea actorului Marius Bodochi, Requiem-urile lui G. Verdi și J. Bhrams, concertul„Gloria Domini” care include soliști cu o mare reputație internațională și – nu în ultimul rând – concertul de gală al Corului Madrigal, precum și multe alte evenimente unde publicul participă la tradițiile prezentate de către Junii Brașovului. Pe lângă toate acestea, programul include expoziții de artă iconografică, lansări de carte, proiecții cinematografice și ateliere de creație, târguri și expoziții cu specific pascal.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button
Creare Site Web Optimizare SEO Creare Site Prezentare