Cultură

[ViDEO] BRAȘOV. Sfințire de biserică în a doua zi de Crăciun

 

Înaltpreasfințitul dr. Laurențiu Streza, mitropolitul Ardealului, care vine întotdeauna la Brașov, în a doua zi a marilor praznice împărătești (Paști, Crăciun, Rusalii), nici anul acesta nu va face excepție. Așa cum a făcut aproape în fiecare an din cei zece de la întronizarea sa, ierarhul va sluji Sf. Liturghie arhierească din a doua zi de Crăciun la Biserica „Înălțarea Domnului” (biserica de lemn) din Centrul Civic. Evenimentul este unul deosebit față de alți ani, pentru că ÎPS Laurențiu va oficia și târnosirea lăcașului de cult, resfințirea, cu reașezarea Sf. Moaște în piciorul Sf. Mese din altar, fiind făcută după ce în ultimele luni biserica a trecut prin lucrări de reparații, reamenajare și înfrumusețare, spune părintele paroh Ciprian Robu (video 1). Totodată, Consiliul Parohial și credincioșii au propus ca lăcașul de cult să primească un al doilea hram, Soborul Maicii Domnului – sărbătoarea din a doua zi de Crăciun (26 decembrie). Ziua nu este aleasă întâmplător, a explicat părintele Robu (video). În 26 decembrie era ziua de naștere a primului paroh – preot prof. dr. Victor Neamțu, care mâine ar fi împlinit 59 de ani, dar a trecut la cele veșnice în iulie 2015, iar prezența mitropolitului și alegerea celui de-al doilea hram reprezintă mângâiere pentru enoriași.

La sărbătoare – la care vor participa preoți din parohiile brașovene – sunt așteptați și alți credincioși, mai ales că ziua de târnosire a unei biserici este singura în care femeile se pot închina în altar.

 


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.


Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button