Cultură

[ViDEO] BRAŞOV. O lună de Festival Internațional Mozart

 

Cea de-a V-a ediţie a Festivalului Internaţional W.A. Mozart, organizat de Opera Braşov, cu sprijinul Consiliului Local şi al Primăriei Municipiului Braşov, începe duminică. Festivalul propune, din 27 ianuarie până în 28 februarie, un număr record de spectacole din opera mozartiană – 14 în total, respectiv concerte simfonice extraordinare, operă, recitaluri, balet, ba chiar şi un inedit spectacol de muzică clasică şi jazz, după cum a precizat Ovidiu Mezei (video 1), directorul Operei Braşov.

Prima surpriză vine din Elveţia

Festivalul Internaţional W.A. Mozart debutează duminică, 27 ianuarie – chiar în ziua de naştere a genialului muzician, cu spectacolul „Bun găsit, domnule Mozart!”, un spectacol-colaj ce va reuni solişti şi solişti balet ai Operei Braşov. Deși poartă același titlu ca spectacolul de anul trecut (video 2), Ovidiu Mezei ne asigură că spectacolul este cu totul nou.
Următorul spectacol este programat în 2 februarie, şi-l va aduce în faţa spectatorilor pe „Prinţul baghetei” – maestrul dirijor Ilarion Ionescu Galaţi, ce va dirija concertul simfonic extraordinar, în care solist este Remus Azoiţei.
În 9 februarie va fi prezentat spectacolul de opera „Cosi fan tutte”. În 11 februarie este programat un recital, la Centrul Multicultural al Universităţii Transilvania Braşov.
Un spectacol în premieră pentru braşoveni va fi însă concertul din 13 februarie, de la ora 18.30, al Kameratei Kronstadt, dirijată de maestrul Cristian Oroşanu, în care solist invitat este Carlo Torlontano, din Elveţia, care va interpreta din opera mozartiană la alphorn (un fel de tulnic, dar mai lung).
Festivalul va continua cu „Flautul Fermecat”, în 16 februarie.

Încă un concert inedit: „Motz-ART”

Vineri, 22 februarie, însă, braşovenii vor avea parte de un alt concert inedit, în care muzica clasică şi jazzul se întâlnesc într-un spectacol „Motz-ART”, cu Nicolas Simon (saxofon, bas clarinet) şi Marcus Schinkel (pian).
„În fiecare ediţie am căutat să avem ceva nou. Acum ne-am dorit acest concert de jazz, în care punctul de pornire este muzica clasică, din opera lui Mozart, cu Nicolas Simion, braşoveanul care nu mai are nevoie de prezentare, şi pianistul Marcus Schinkel”, a mai spus Ovidiu Mezei.
Festivalul se va încheia în 28 februarie, cu o premieră – „Tanzen mit Mozart”, un balet pe muzică de W.A. Mozart, în care vor evolua solişti şi Ansamblul de balet al Operei Braşov.
Pe lângă acestea, în fiecare seară de miercuri pe parcursul lunii Mozart (februarie), la Muzeul Casa Mureşenilor sunt programate recitalurile de la ora 5, cu muzică din Mozart.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button