Cultură

[ViDEO] BRAȘOV. Dar de Crăciun (și) de la Operă

 

Pentru a face față cererii din partea publicului fidel, Opera Brașov a programat și în acest an trei reprezentații ale spectacolului de Crăciun, intitulat „Magia Crăciunului la Operă”. Și tot nu a fost de ajuns. Biletele s-au vândut din 3 decembrie, în câteva ore. Celor care nu s-au putut bucura de această adevărată gală de Crăciun, cu momente artistice diverse, nu doar de operă, le oferim în dar câteva dintre ele, iar celorlalți, șansa de a le revedea.

Printre invitații Operei, care au adus și suprizele spectacolului, s-au aflat grupul de pop-opera Ad Libitum Voices (Tiberius Simu, Sergiu Coltan, Vlad Morar, Cristian Ignuța) – video 1 („You raise me up”), soprana Cristina Simionescu (Opera Națională Română Iași) și tenorul italian Massimiliano Drapello (Italia) – care au cântat și în duet (video 7, din opereta „Văduva veselă”), Dinu Iancu Sălăjanu, care nu a cântat doar muzică populară, ci și „Învârtita de Sevilla” – video 3, Ozana Barabancea (video 4), cu vocea sa binecunoscută, dar cu o nouă siluetă, soprana de doar 7 ani Maia Tudor (video 5), fetița compozitorului și dirijorului Andrei Tudor, mult îndrăgiții și talentații copii din Corul UNISON – Seniorii (video 6), Corul UNISON Stars, ambele avându-l ca dirijor și manager general pe George Dumitrașcu. Alături de ei, au fost soliștii Operei Brașov: Mădălina Bourceanu, Nicoleta Chirilă, Corina Klein, Simona Manole, Valentina Mărgăraș, Maria Petcu-Catrina, Cristina Radu, Lăcrămioara Schuller, Gabriela Hazarian, Sonia Hazarian, Asineta Răducan, Liviu Iftene, Mihai Irimia, Valentin Marele, Marian Rește, Dan Popescu, Ștefan Schuller  – interpretând imnul celebru „Veniți, creștini” (video 8), și muzicienii desăvârșiți care alcătuiesc Cvintetul Vocal Anatoly al Operei Brașov. Și-au dat concursul Orchestra, Corul și Baletul Operei Brașov. Soliști balet: Mihaela Pop, Dorin Mirea. Solistul Operei Brașov Lorand Cristian a avut o prestație formidabilă și ca prezentator. Leonard Boga a dirijat corul care a interpretat și colinde tradiționale românești – video 2. Conducerea muzicală a fost asigurată de dirijorul Mircea Holiartoc, iar concepția artistică a spectacolului  a fost semnată de Ovidiu Mezei, managerul Operei. Scenografia a fost creată de Rodica Garștea, iar coregrafia a fost semnată de Nermina Damian și Alexandru Fotescu.  Regia tehnică: Marilena Aldea.

Citiți și:

BRAȘOV. „Magia Crăciunului la Operă” în trei reprezentații


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button