Cultură

[ViDEO] BRAȘOV – Cerbul de Aur. Un moment impresionant: Laura Bretan, Ester Peony, Olivier Kaye și Bogdan Costache

 

Prima seară a Festivalului Internaţional Cerbul de Aur 2019 – în care s-a auzit din nou celebrul generic muzical datând de la ediția I din 1968 (video 7)  a fost marcată de un recital impresionant pus în scenă de Laura Bretan, Ester Peony şi Olivier Kaye, de departe acesta fiind cel mai bun moment al primei seri.
Laura Bretan – finalistă la „America’s Got Talent” și la Eurovision România 2019 (unde a fost favorita publicului) și câștigătoare a concursului „Românii au talent”, Ester Peony – reprezentanta României la Eurovision 2019 și Olivier Kaye – Premiul I și Premiul Publicului în cadrul concursului de interpretare „Cerbul de Aur” din 2018 au cântat împreună trei piese: „Nessun Dorma”, arie din opera „Turandot” de Puccini, „Hallelujah” și „You Raise Me Up”, fiind acompaniați de Big Band-ul Radio şi Orchestra Operei din Braşov, sub conducerea dirijorilor Ionel Tudor şi Andrei Tudor. Trebuie menționat și Corul Operei Brașov, artiștii lirici contribuind din plin la reușita momentului artistic, îndelung aplaudat de public.

Publicul a fost entuziasmat

Fiecare solist a interpretat separat câte o piesă, Laura Bretan uimind audiența cu un cover după hitul rock „Nothing Else Matters” (video 2) din repertoriul Metallica. Ester Peony a cântat piesa românească „De-ai fi tu salcie la mal” (video 4), belgianul optând pentru „S.O.S d’un terrien en détresse” (Daniel Balavoine, 1978) – video 6. „Am repetat pentru Cerb împreună şi ne-am înţeles foarte bine. Cred că publicul a fost încântat de ceea ce a ieşit pentru că am primit multe aplauze. E un eveniment foarte important pentru noi. Sigur, eram amândouă emoţionate, dar totul a mers atât de bine”, a spus Laura Bretan despre colaborarea cu Ester Peony, cele două fiind „rivale” în finala Eurovision România 2019. „Sunt foarte încântat să fiu din nou pe scena Cerbului. Este o mare şansă să fiu pentru a doua oară aici. Sunt foarte fericit să cânt cu şi pentru publicul din Braşov şi pentru telespectatori”, a declarat belgianul Olivier Kaye.
„Ce seară frumoasă. Sunt foarte fericit că am cântat cu Ester Peony și Laura Bretan”, a scris el pe Facebook. „Un moment unic alaturi de voi!“, a scris și Ester Peony, reprezentanta României la Eurovision 2019. Pe pagina de Facebook a Laurei Bretan a fost postat întregul moment artistic al celor trei, moment ce a adunat mii de reacții și vizualizări.

Momentul muzical emoționant oferit de Laura Bretan, Ester Peony și Olivier Kaye a constituit practic primul recital de la Cerbul de Aur 2019. A fost o premieră pentru cei trei, chiar dacă Laura și Olivier s-au mai întâlnit pe scenă, iar toți trei au concurat la Selecția Națională pentru Eurovision 2019.

Din păcate, la piesa „You Raise Me Up” (video 1), performanța solo a violonistului brașovean Bogdan Costache, care a cântat de la înălțimea turnului Casei Sfatului a fost ignorată chiar de organizatori. Prezentatorii TVR nu i-au rostit numele, doar publicul l-a răsplătit cu aplauze. Modest, cum este orice mare artist, Bogdan Costache ne-a spus la final că pentru el contează că a fost parte din spectacol și că a ieșit totul bine.

Despre artiștii serii

Laura Bretan Finalistă „America’s Got Talent” din 2016 şi câştigătoarea celui de-al şaselea sezon „Românii au talent”, Laura Bretan (17 ani) este născută în Chicago şi are o carieră de succes în întreaga lume, susţinând concerte în Italia, Spania, Germania, Marea Britanie, Elveţia, Belgia, Israel, Dubai şi, evident, în România şi SUA. A cântat în duet cu numeroşi artişti internaţionali, printre care David Foster, Il Volo, Matteo Bocelli, The Tenors, Toto Cutugno, Ricchi e Poveri şi, cel mai recent, Michael Bolton, iar în finala Selecţiei Naţionale Eurovision 2019 a ocupat primul loc la televoting.

În vârstă de 25 de ani, Ester Alexandra Creţu, cunoscută ca Ester Peony, şi-a descoperit pasiunea pentru muzică în copilărie, atunci când locuia împreună cu familia sa în Montreal, Canada. A început cursurile de canto jazz la 8 ani, iar patru ani mai târziu, când a revenit în ţară, a început să studieze la „Dinu Lipatti“ din Piteşti. În 2013, se înscrie la Facultatea de Interpretare Muzicală din Bucureşti. În următorii ani, compune pentru artişti precum DJ Rynno, Sylvia, Tamy şi Pepe. În 2015 lansează primul single din cariera – „Sub aripa ta” (feat. Vescan), iar un an mai târziu, în 2016, colaborează cu Phelipe şi lanseaza single-ul şi clipul „1000 de motive”, ce a generat aproape 3 milioane de vizualizari pe YouTube. La începutul anului 2018, lansează „Dig it”, un EP ce conţine patru piese: „On My Way”, „So Fine”, „Leaving Tomorrow” şi „Dig It”, iar câteva luni mai târziu, compune, alături de Alexandru Şerbu şi Ioana Victoria Badea, „On a Sunday”, piesă cu care a reprezentat România la Eurovision Song Contest 2019. 

Artistul belgian Olivier Kaye (25 de ani) este cunoscut pentru participarea la Cerbul de Aur 2018, unde a câştigat premiul întâi. Olivier a fost, de asemenea, preferatul publicului de la Cerbul de Aur, conform sondajului online. Tânărul a ajuns să participe la competiţie la îndemnul tatălui său, care l-a cunoscut pe Jacques Hustin, cântăreţ care a câştigat Cerbul de Aur în 1968. Olivier a participat şi la The Voice Belgia, în 2016, pentru ca un an mai târziu să fie văzut drept reprezentantul belgian la Eurovision 2017, la Kiev, însă competiţia naţională a fost adjudecată de Blanche. Belgianul a participat şi în finala Selecţiei Naţionale Eurovision România 2019 cu piesa „Right Now”, compusă de Ovidiu Jacobsen, Shani Kfir şi Rasmus Bosse.

Violonistul Bogdan Alexandru Costache este un tânăr interpret talentat, cu o carieră solistică internațională în plină ascensiune. A început să studieze vioara la 4 ani, moștenind talentul de la bunicul și tatăl său, care i-au îndrumat primii pași în muzică
La 7 ani își face debutul ca solist cu Orchestra Filarmonicii Brașov. Devine elev al Liceului de Muzică Tudor Ciortea din Brașov. Își continuă studiile la București cu profesorul Valeriu Rogacev. În 2004 a devenit membru al „Colegiului PRO” București, sub îndrumarea prestigioasei soprane Mariana Nicolesco și a violonistului Florin Croitoru.
De-a lungul anilor a fost distins cu premii în peste 30 de competiții naționale și internaționale. În anii de studiu, Bogdan și-a îmbogățit repertoriul și a sustinut numeroase concerte și recitaluri de muzică de cameră. El a evoluat ca solist cu numeroase orchestre din țară și din Europa.
În 2012 a câștigat o bursă de studiu la Royal Academy of Music, Londra, unde a studiat cu prestigiosul profesor român Remus Azoiței. La Londra a cântat de Ziua Națională a României, moment despre care am relatat aici.
În prezent, Bogdan este prim-violonist la Filarmonica din Brașov, cât și concert-maestru al filarmonicii internaționale „World Peace Philharmonic” (Hamburg) și al celebrei „Philharmonie der Nationen”. El continuă studiile la Universitatea Transilvania – Facultatea de Muzică din Brașov.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button
Creare Site Web Optimizare SEO Creare Site Prezentare