Cultură

[ViDEO] BRAŞOV. „A meritat să stăm la coadă!”

 

A fost opinia unanimă a celor care s-au bucurat, la finele săptămânii trecute, de una dintre cele trei reprezentaţii ale Spectacolului de Crăciun pregătit de Opera Braşov, împreună cu invitaţii săi. „În prima parte a spectacolului, vom păși în lumea operei, operetei și a baletului, iar în cea de-a doua ne vom întâlni și cu invitații: Ana Maria Donose, Cosmin Marcovici, Jean-Kristof Bouton (Opera Națională Română Iași), Mirabela Dauer, Alexandra Fits, Nicolae și Tudor Furdui Iancu, Florin Nae – contratenor, Cvintetul Vocal ANATOLY, Corul de Copii UNISON – seniorii și Corul UNISON Stars – dirijor, manager general: George Dumitrașcu, alături de soliștii Operei Brașov: Mădălina Bourceanu, Asineta Răducan, Anca Pârlea, Liviu Iftene, Valentin Marele. Soliști balet: Miruna Moldoveanu, Valentina Mirică, Mihaela Pop, Claudiu Dane, Matei Rada, Dorin Mirea”, detaliau reprezentanții Operei Brașov.
La pupitrul Orchestrei Operei Brașov, s-a aflat, pentru prima dată invitat la Opera Brașov, dirijorul Mircea Holiartoc. Şi-au dat concursul, de asemenea, Corul și Baletul Operei Brașov. Spectacolul a fost prezentat de Paula Duca și George Zafiu. Scenografia a fost semnată de Rodica Garștea, iar coregrafia de Ramona Mezei.
Într-adevăr, spectatorii au fost delectaţi cu operă, operetă, balet, dans contemporan, cu colinde româneşti şi internaţionale, cu momente amuzante, muzicale sau nu (cum ar fi scheciul cu actriţa Nora Vlad şi tenorul Liviu Iftene sau canţoneta „O sole mio” în care acesta şi-a invitat doi studenţi, pe lângă colegul de scenă Mugurel Oancea), cu surprize (printre care violonista Anca Pârlea, care a dovedit reale calităţi vocale), cu momente solemne, în care s-au cântat imnuri creştine, care au adus aminte că de Crăciun sărbătorim Naşterea Pruncului Iisus.
În afară de baletul cu soliştii săi, corul şi orchestra Operei, „de-ai casei” au fost în spectacol soliştii Mădălina Bourceanu, Asineta Răducan, Liviu Iftene, Valentin Marele. „Ne-am gândit că de-a lungul stagiunii spectatorii au ocazia să-i vadămereu  pe artiştii noştri, iar de Crăciun să le oferim ceva ce văd mai rar, de aceea am avut mai mulţi invitaţi”, ne-a explicat directorul instituţiei de spectacole, Ovidiu Mezei.

Pentru a suplini lipsa spaţiului, ca şi anul trecut, s-a recurs la aceeaşi idee ingenioasă: baletul a evoluat în foaier, imaginile fiind transmise în direct pe ecranul dein spatele orchestrei, apoi artiştii intrând prin sală pe scenă. Şi Corul Unison a cântat la fel la început.

Celor care nu au avut şansa de-a obţine un bilet, le oferim câteva clipuri video, spre delectare.

Citiţi şi:

Update BRAȘOV. Coadă la cultură. „Crăciunul” de la Operă e sold-out


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads


Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button