Cultură

Update BRAȘOV. Spectacol mutat la Sala Patria. Irina Margareta Nistor și artiștii Operei vă invită la… film

 

Update:

Din cauza instabilității atmosferice, spectacolul „Prin lumea muzicii de film” din această seară (15 iulie 2018), organizat de Opera Brașov, va avea loc la Sala PATRIA (în loc de Bastionul Țesătorilor), începând cu aceeași oră, 19.30! Intrarea la eveniment este liberă.

În ambianţa unică a Bastionului Ţesătorilor din Braşov, astăzi, de la ora 19.30, melomanii sunt aşteptaţi la un eveniment estival de excepţie, purtând marca Opera Braşov – „Prin lumea muzicii de film”. Intrarea la acest eveniment este liberă!
Spectacolul vă va reaminti de coloanele sonore ale celor mai îndrăgite pelicule din istoria cinematografiei. Astfel, prin intermediul soliştilor, acompaniaţi la pian de maestrul Ovidiu Mezei, spectatorii vor putea pătrunde în mirifica lume de celuloid, începând cu „Pe aripile vântului” (1939) – unul dintre cele mai vizionate filme din istorie, bucurând milioane de cinefili, o producţie care a deţinut zeci de ani supremaţia încasărilor; „Casablanca” (1942), considerat unul dintre cele mai bune filme ale secolului XX; „Luminile rampei” (1952) – scris, produs şi regizat de Charlie Chaplin, cel care a şi compus coloana sonoră a acestei pelicule; musical-ul „Sunetul muzicii” (1965) – cu Julie Andrews şi Christopher Plummer în rolurile principale; „Romeo şi Julieta” (1968), filmul care l-a avut ca regizor şi co-scenarist pe celebrul Franco Zeffirelli; „Love Story” (1970) – filmul care nu mai are nevoie de nici un fel de prezentare, care a inspirat milioane de tineri; „Naşul” (1972), celebra producţie a lui Francis Ford Coppola, care i-a avut în rolurile principale pe Marlon Brando şi Al Pacino, şi ajungând până la „Evita” (1996), filmul ce a avut-o pe Madonna în rolul Evitei Peron. Spectacolul va beneficia de proiecţii video cu fragmente din peliculele amintite, proiecţii asigurate de Alexandru Ștefan. Prezentarea acestui eveniment va fi făcută de Irina Margareta Nistor, redutabil critic de film, dar şi cea mai îndrăgită şi cunoscută voce de pe casetele video din vremea regimului comunist.
Melodiilor de neuitat din toate aceste filme le vor da viaţă soliştii Operei Braşov: Mădălina Bourceanu, Nicoleta Chirilă, Simona Manole, Valentina Mărgăraş, Anda Pop, Lăcrămioara Schuller, Gabriela Hazarian, Sonia Hazarian, Asineta Răducan, Cristina Roşu, Liviu Iftene, Mihai Irimia, Valentin Marele, Adrian Mărcan, Marian Reşte. Solistă balet: Miruna Moldoveanu. Concepţia şi conducerea muzicală a acestui spectacol original îi aparţine maestrului Ovidiu Mezei, cel care îi va acompania la pian pe artişti. Coregrafia este semnată de Ramona Mezei.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button