Cultură

UPDATE. BRAŞOV. Bucurie mare pe actorii protestatari din Teatrul Sică Alexandrescu după demisia noului director

 

Nici nu a fost bine numit în funcţie, că Dan Marius Zarafescu, cel care a câştigat concursul de manager al instituţiei, totodată contestat de 13 din cei 21 de actori ai teatrului, şi-a dat azi demisia. Ca urmare, şi actorii şi-au încetat protestele programate pentru azi şi mâine, cu intenţia de a urca iar pe scenă.

Citiţi anunţul aici: BRAŞOV. Incredibil! Noul director al Teatrului şi-a dat deja demisia

Motivele pentru care Zarafescu „a depus armele” după numai trei zile de la semnarea contractului de muncă pe post, nu am putut afla, întrucât demisionarul nu a putut fi contactat.  

În schimb, actorii care zile în şir au protestat prin toate mijloacele, inclusiv prin suspendarea spectacolelor programate în ultima perioadă, şi-au exprimat bucuria: „#voceacurajului a fost auzită. Domnul Zarafescu a demisonat! (…) Vă rugăm să ne stați aproape în continuare. Mai avem până când vom face din Teatrul din Brașov instituția pe care o merităm cu toții. Sunt ani de zile de când am atras atenția asupra abuzurilor administrației, am avut și în toamna anului trecut o campanie de protest. Am ajuns să suspendăm spectacolele în momentul în care abuzurile ne-au copleșit: concursuri aranjate și lipsă de transparență”.

Actriţa Ada Galeş, purtătorul de cuvânt al protestarilor, ne-a transmis în urmă cu câteva minute: „Acum dorim să purtăm discuții cu Primăria în legătură cu directorul interimar pe care urmează să-l numească. Ne așteptăm să putem dialoga. Ne dorim să fim ascultați. Ne dorim să vorbim și nu să strigăm din stradă. Ne dorim să ne întoarcem pe scenă, acolo unde ne este locul. Dorim o întâlnire cu reprezentanții administrației în care să ajungem cu toții la un acord cu privire la directorul interimar: Primărie și colectivul artistic al teatrului. Vom transmite în continuare în mod public solicitările noastre cu privire la organizarea unui concurs pentru ocuparea postului de manager al teatrului”.

Amintim că este al doilea om de teatru care renunţă, în acest an, la funcţie, la scurt timp de la numire, tot din cauza conflictului existent în teatru de la finele anului trecut. Actorul Doru Ana şi-a dat demisia tot după trei zile. 

Citiţi detalii aici: BRAŞOV. Teatrul „Sică Alexandrescu” ar putea fi desfiinţat 


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads


Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button