Cultură

Sărbătoare naţională, astăzi, pentru prima dată în România

 

După ce şi Camera Deputaţilor l-a adoptat recent. proiectul deputatului PMP Eugen Tomac privind declararea zilei de 27 martie – Ziua Unirii Basarabiei cu România ca zi de sărbătoare naţională a devenit lege. Arborarea drapelului României, intonarea imnului naţional şi folosirea sigiliilor cu stema României de către autorităţile şi instituţiile publice va deveni obligatorie în această zi (după ce va legea va fi promulgată). Autorităţile centrale şi locale pot sprijini material şi logistic manifestări dedicate. „Ziua de 27 martie 1918 este una dintre cele mai semnificative din istoria poporului român. Atunci, după 106 de ani de ocupaţie ţaristă, Basarabia a revenit în graniţele ei fireşti, fiind prima provincie românească care s-a unit cu România. Este obligaţia noastră, a celor care astăzi răspundem în faţa românilor, de a demonstra că preţuim valorile româneşti de veacuri şi pe cei care ni le-au lăsat moştenire. Uitarea eroilor neamului românesc, uitarea istoriei, este totuna cu trădarea”, a precizat Eugen Tomac, în expunerea de motive.
Camera Deputaţilor este for decizional în acest caz, iar legea, adoptată cu 260 de voturi „pentru” şi un vot „împotrivă”, a plecat la promulgare.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button