Cultură

Recitaluri în premieră națională la Brașov

Recitaluri în premieră națională la Brașov: sonete şi videosonete

Muzeul „Casa Mureșenilor” Brașov găzduiește două recitaluri inedite. Acestea sunt alcătuite din sonete și videosonete, al căror autor și interpret este poetul Adrian Munteanu.

Evenimentul va avea loc în două zile consecutive la cele două spații ale instituției, astfel:
– luni, 10 octombrie 2022, ora 18, la Muzeul „Casa Mureșenilor” Brașov, Piața Sfatului nr. 25;
– marți, 11 octombrie 2022, ora 18, la Casa „Ștefan Baciu”, str. Gh. Baiulescu nr. 9.

După spectacole susținute în Europa, SUA și Canada și după pandemie, Adrian Munteanu se întâlnește cu spectatorii din orașul său natal. Poetul le propune o insolită formulă de spectacol.

Pentru prima dată în România, spectatorii vor asista la un melanj între interpretarea pe viu și introducerea unui grup de clipuri poetice. Aceasta este o preocupare mai nouă a lui Adrian Munteanu.

Realizate cu măiestrie chiar de autor, clipurile alcătuiesc o izbutită selecție de text, interpretare, imagine și muzică.

Și lansare de carte

Spectacolul prilejuiește și lansarea în direct a ultimului său volum, „Paingul Orb”. După afirmația poetului, este cartea sa de referință, motiv pentru care a realizat-o într-o formulă grafică de excepție.

La finalul întâlnirii, poetul va destăinui care au fost etapele realizării acestei cărți.

Adrian Munteanu va vorbi despre eforturile sale de a ridica poezia la rang de spectacol. E preocuparea prin care își conturează un loc distinct între creatorii de literatură din România.

Cele două spectacole nu vor avea aceeași alcătuire. Poetul procedând la modificări de la un spectacol la celălalt, atât în privința textului cât și a videoclipurilor.

În acest fel, spectatorii pot alege să fie prezenți la ambele spectacole sau doar la unul dintre ele.

Din partea instituției-gazdă, Ovidiu Savu, șef Serviciu istorie și literatură, și Traian Dumbrăveanu, muzeograf, contribuie la realizarea celor două recitaluri sunt .

Având în vedere că locurile sunt limitate, Adrian Munteanu va susține, la solicitarea publicului, și alte spectacole, la date care vor fi anunțate din vreme.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button