Cultură

Premiu național pentru o asociație din BRAȘOV

  • buildfortomorrowziua5-imaginicase.jpg
  • Build for Tomorrow ziua 5_fotografie cu toti beneficiarii_19
 

Fundaţia unei companii de telefonie mobilă a organizat ieri o gală sub genericul „17 ani de fapte bune”, la care au participat reprezentanţi ai ONG-urilor partenere, donatori şi voluntari ai fundaţiei, reprezentanţi ai mediului de afaceri din România, precum şi personalităţi publice, printre care Irina-Margareta Nistor, preşedintele onorific al fundației. Evenimentul a fost prilejuit de aniversarea a 17 ani de existenţă a fundaţiei în România.

În cadrul Galei, au fost  acordate șase premii distincte pentru opt organizaţii partenere sau persoane cu care Fundaţia a implementat proiecte importante în anul anterior: premiul pentru pionierat, curaj şi perseverenţă; premiul pentru impact în comunitate; Premiul pentru excelenţă în colaborarea dintre instituţii şi organizaţii neguvernamentale, Premiul pentru Voluntariat, Premiul Mobile for Good, Premiul pentru cel mai activ voluntar de profesie.

Premiul pentru Voluntariat a fost acordat Asociaţiei Diaconia Ajutor Internaţional, pentru derularea  proiectului „Built for tomorrow 2015” şi pentru motivarea şi implicarea angajaţilor companiei în activităţi de voluntariat (foto 3, stânga Andrei Politic, coordonator voluntari, și Lucian Gog, Project Manager, Asociația Diaconia Ajutor Internațional). În cadrul acestui proiect, 400 de voluntari au construit case (foto 2) pentru patru familii nevoiaşe (foto 3) din comuna Cristian, judeţul Braşov.

Visul a patru familii dezavantajate a devenit astfel realitate. În cele cinci zile în care s-a derulat proiectul, cei 400 de voluntari au realizat structura pereților interiori, au aplicat vata minerală șI au montat plăcile din gips carton. De asemenea, au fost gletuite rosturile și a fost realizată tencuiala decorativă. După şlefuirea gletului, amorsarea, zugrăvirea şi montarea paziei lambriurilor pereților si acoperișului, casele au fost zugrăvite și predate celor patru familii.
Casele sunt în sistem duplex, dispun de suprafețe de 80 metri pătrați utili pentru fiecare apartament și au câte 3 camere. Valoarea totală a proiectului a fost de 146.000 euro.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button