Cultură

Festivalul Mărţişorul Munţomanului are acum un imn. GALERIE FOTO

  • FLORIAN SPRINCEANA 1_206134.jpg
  • GEORGE COTOROANA 1_206136.jpg
  • PAUL BRIEAN_206137.jpg
  • DAVID GOJKOVIC_206138.jpg
  • GEANTA BAND_206139.jpg
  • SEBI GEANTA_206140.jpg
  • RADU BUNEA_206141.jpg
  • VLAD PARAU_206142.jpg
  • VOCELIS_206143.jpg
 

A patra ediţie a festivalului cultural „Mărţişorul Munţomanului”, care s-a desfăşurat în weekend la cabana Diham, în Munţii Bucegi, a adus laolaltă, din toate colţurile ţării, peste 120 de oameni. Concurenţi sau doar spectatori, aceştia s-au bucurat împreună de tot ceea ce a însemnat un concurs de interpretate muzicală.   

Competiţia a avut două secţiuni: interpretare individual şi cea de grup vocal. Concurenţii au pregătit câte două piese la alegere, acestea putând fi chiar creaţii proprii ale acestora, şi câte o poezie cu tematică montană.

La secţiunea individual, au participat 11 concurenţi, iar la cea de-a doua s-au înscris două grupuri vocale. Premiile, nouă la numar, s-au acordat următorilor câştigători:

Secţiunea INDIVIDUAL:

Marele premiu: Florian Sprînceană

Premiul special al juriului: Vlad Părău

Premiul I: David Gojkovic

Premiul Al II-Lea: Paul Briean

Premiul Al III-Lea: Sebastian Geantă

Premiul Pentru Recitare: Radu Bunea

Premiul Pentru Creaţie: George Cotoroana

Secţiunea GRUP VOCAL:

Premiul I: Grupul Vocelis

Premiul Al II-Lea: Trio „Geanta” –  Raluca, Nico & Sebastian.

A fost lansată şi o provocare tuturor participanţilor, prin rezolvarea unui careu de cuvinte încrucişate, care a fost primită cu bucurie, având un premiu care s-a acordat câştigătorilor.

La finalul concursului au început recitalurile susţinute atat de membrii juriului, dar şi de către concurenţi. După cum ne-au anunţat organizatorii acestui eveniment cultural, surpriza a constat în faptul că, unul dintre concurenţi şi unul dintre câştigători de altfel, George Cotoroana a avut ideea inedită de a crea un imn al Festivalului, prinzând contur cu ajutorul lui Walter Ghicolescu, interpretarea fiind una de excepţie de către toţi concurenţii.

Ce au spus participanţii despre acest „mărţişor” oferit în creierul munţilor?!

„Un amalgam de emoţii şi trăiri. Oameni frumoşi în locuri frumoase. Ne-aţi mângâiat şi încântat sufletele. Am admirat şi respectat seriozitatea cu care ne-aţi onorat, atât în calitate de concurent, cât şi în calitate de participant sau ca membru al juriului”. (Asociaţia pentru cultură, Ecologie şi Turism „A.C.E.S.T. Trubadur”)

„De la malul mării la munte, drumul nu este chiar ușor de parcurs, mai ales în prag de primăvară…Am pornit însă, cu sufletul deschis și, de ce să nu o spun, împins de o ușoară curiozitate! Un Festival al cântecelor de Munte în inima Bucegilor, un promis Mărțișor al Munțomanului, iată cel puțin două dintre motivele pentru care am acceptat invitația organizatorilor de a face parte din echipa ce a juriza a -IV-a ediție a unui eveniment concurs. Peisajul rupt din poveste, căldura locului și a oamenilor care au făcut posibilă această manifestare, tinerețea, dezinvoltura și talentul concurenților, buna credință și comportamentul ireproșabil al susținătorilor și participanților transformați într-un public minunat, toate acestea și multe altele au contribuit la creionarea unui eveniment ce a născut trăiri, împlinire și speranță pentru toți cei prezenți!” (Walter Ghicolescu)

„Există parcă în jurul nostru aproape orice, mai puțin frumusețe, echilibru, energie pozitiva, iubire, pasiune și relații umane sincere… Ne plătim facturi, căutam afaceri, supraviețuim cum putem în jungla socială și suntem măcinați de probleme. Pe scurt, nu ne mai bucuram de viață! Sau nu știm să ne mai bucurăm… Nu mai prețuim omul pentru că el se pare că a devenit o simplă marfă sau o unealtă în mâna altor… unelte. Înțeleg. Viața e grea. Parcă nu mai putem să avem respect pentru nimic pentru că totul este pus sub semnul îndoielii, relativizat, diminuat. Nu mai știi care este modelul de urmat iar lipsa reperelor valoroase, autentice și/sau originale duce la eliminarea acestui respect. Normalitatea a devenit incertitudine. Și totuși. Și totuși uneori în viață ai plăcuta surpriză să întâlnești și oameni minunați, nebuni de frumoși care reușesc să materializeze o idee într-un proiect concret, oameni care reușesc să ofere celor din jur o bucățică de suflet. Au făcut să se adune sub același acoperiș iubitorii de simplitate, frumos și naturalețe în cadrul unui eveniment special” (Silvan Stâncel)

„Încântat de tot ce poate însemna munte, chitară, dăruire, simplitate. Cât de frumos s-au împletit toate acestea în cele aproape trei zile petrecute împreună la acest festival, în acorduri de chitară, înconjuraţi de frumos şi zâmbet pe chipuri” (Dorel Ciot)

„Dinspre iarna păşind, în bocanci sinceri, pe coridoare de poezie acustică, oameni din toate rândurile ne-am adunat. Am cântat tare şi am râs mult. Apoi ne-am cunoscut. Fără alte prezentări. Câştigători au fost doar aceia care, pentru aproape trei zile, au lăsat oraşul în urmă şi au venit la Bucegi” (Florian Sprînceană)

„Nu am văzut până acum un grup atât de frumos, unde oameni mici sau mari au cântat împreună. Dimineaţă, prânz sau seara, undeva, într-un colţ, era un om şi-o chitară fredonând ceva…o melodie de munte, dragoste sau dor” (Camelia Gojkovic)

„Am păşit pentru prima dată pe potecile ce duc spre Cabana Diham, plini de emoţie. Nu mai participasem la acest festival. Organizarea a fost foarte bună, iar atmosfera plăcută. Organizatorii s-au străduit ca invitaţii şi concurenţii să rămână cu o impresie bună, să-şi dorească să revină, şi acolo unde merg să prezinte admirativ modul în care au fost primiţi. Au fost trei zile superbe, în care am admirat minunatele peisaje, am ascultat sunetul chitarelor până târziu în noapte, am legat prietenii. Am cunoscut oameni luminoşi, copii şi tineri talentaţi, din toate zonele ţării. A fost un festival onest. Multumim juriului pentru aprecieri şi încurajări. Toţi sunt speciali pentru noi. Îmi doresc să ne revedem cât mai curând. Multumim!” (Trio „Geanta”)

                                                                                                                                                              


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button
Creare Site Web Optimizare SEO Creare Site Prezentare