Cultură

BRAŞOV. „Ziua Internaţională a Croşetatului”, în premieră

  • IMG_2530_220881.JPG
 

„De ce în Braşov sărbătorim pentru prima oară în această parte de lume ziua internaţională a croşetatului?
Pentru că iubesc croşeta, îmi place să croşetez mult, croşetez din clasa a V-a, şi sper să pot croşeta toată viaţa. Este minunat când vezi că poţi realiza lucruri frumoase cu o simplă croşetă şi câteva fire.
De doi ani de zile ţin ateliere de croşetat prin tot oraşul şi nu numai, chiar şi în împrejurimi am fost chemată să ţin astfel de ateliere.
Îmi doresc mult că acest vechi meşteşug să nu se piardă, să rămână în continuare copiii fiind cei care îl pot duce mai departe, pentru unii ca relaxare, pentru alţii, de ce nu, ca mod de viaţă. Aflând că există o astfel de zi, m-am gândit simplu «de ce nu şi la noi» şi am pornit la drum”. Este explicaţia pe care ne-a oferit-o braşoveanca Gabriela Bularca, maestră a croşetei, care a iniţiat evenimentul „Ziua Internaţională a Croşetatului”, ce se va întinde însă pe durata a patru zile, din 9 până în 12 septembrie – ziua consacrată la nivel internaţional.
 

50 de seturi de start gratuite pentru copii

„Nu am avut un plan iniţial, tot ce mi-am propus a fost să pot să fac cât mai cunoscut acest meşteşug. Şi cum poţi face cunoscut ceva frumos decât tot prin copii”, mai spune Bularca. Pentru cei mici a fost pregătite 50 de seturi de începător în croşetat, pachete ce se vor oferi în copiilor ce se vor înscrie la atelierele dij cadrul evenimentului.  Pachetele vor conţine câte o croşetă, o bobină de fir acrilic uşor de lucrat, un îndrumar tipărit cu câteva idei de start şi alte surprize. Înscrierile se fac pe pagina de Facebook a Gabrielei Bularca.
„Cu ajutorul unor oameni dragi mie am reuşit să adunăm cele necesare. Alături de mine am o echipă de tinere talentate care au mâini de aur. Echipa este compusă din Simona Red, Alina Strat şi Anda Dudău; sunt tinere pe care mă bucur că am şansa să le îndrum. Tot alături de mine, dar cu multă experienţă în spate am multe croşetărese din Braşov cărora le mulţumesc, lista e prea lungă.
Este prima oară când organizăm, încă este stângaci evenimentul, anul viitor vom avea alte activităţi, deja sunt puse pe hârtie ideile, le vom dezvălui la timpul potrivit, însă scopul acestui eveniment va fi atins, să facem cunoscut croşetatul, să oferim copiilor talentaţi material de lucru, să arătăm cât de multă lume croşetează, sunt copii de 6 ani care mânuiesc croşeta foarte frumos”.

Ziua internaţională a croşetatului s-a sărbătorit pentru prima oară în 12 septembrie 2007 şi la nouă ani distanţă va fi sărbătorită şi la Braşov. Braşovenii şi turiştii care vor trece pragul Centrului Cultural Reduta, vor avea ocazia să vadă o expoziţie cu titlul „Croşetatul meşteşug tradiţional şi de actualitate”, un atelier cu tema „Croşetăm şi ne distrăm, lucruri faine învăţăm”, dar şi un târg al artizanilor cu produse croşetate. Evenimentul se desfăşoară şi în cele două mall-uri.

Programul manifestărilor:

9 septembrie (Eliana Mall în centrul galeriei)

ora 10.30 – sosirea participanţilor şi pregătirea meselor pentru demonstraţii de lucru şi pentru expunerea de articole croşetate
ora 11 – expunerea păturicii croşetate şi prezentarea etichetei uriaşe
ora 13 – ateliere de croşetat pentru cei mici şi nu numai, pe durata a trei ore, coordonate pe rând de patru îndrumători: Simona Red, Alina Strat, Anda Dudău şi Gabriela Bularca. Pe durata atelierelor, copiii care dovedesc îndemânare în mânuirea croşetei vor primi câte un borcănaş cu conţinutsupriză (sunt 10 borcănaşe de oferit)
ora 16.30 – oferirea a 15 pachete Starter Kit în Croşetat pentru primii 15 copii înscrişi la ateliere
ora 17.30 – concurs de viteză în croşetat, premiu surpriză

10-11 septembrie (Centrul Cultural Reduta)

târg cu articole croşetate sau care conţin componente croşetate

• 10 septembrie – ora 13 – două ore de ateliere de croşetat pentru cei mici şi nu numai, toate doritoarele vor putea îndrume copiii în cadrul acestor ateliere. Pe durata atelierelor, copiii care dovedesc îndemânare în mânuirea croşetei vor primi câte un borcănaş cu conţinut-supriză (sunt 10 borcănaşe de oferit)

• 11 septembrie – ora 13 – două ore de ateliere de croşetat pentru cei mici şi nu numai; toate doritoarele vor putea să îndrume copii în cadrul acestor ateliere. Pe durata atelierelor, copiii care dovedesc îndemânare în mânuirea croşetei vor primi câte un borcănaş cu conţinut-supriză (sunt 10 borcănaşe de oferit)

• 10 septembrie – ora 15.30 – oferirea a 10 pachete Starter Kit în Croşetat pentru primii 10 copii înscrişi la ateliere
• 11 septembrie – ora 15.30 – oferirea a 10 pachete Starter Kit în Croşetat pentru primii 10 copii înscrişi la ateliere,
• 11 septembrie ora 17.30 acordarea premiilor pentru cele mai bune proiecte înscrise în concurs.
• 10-11 septembrie – ora 18 concurs de viteză în croşetat

12 septembrie (Coresi Shopping Resort la şezătoare)

ora 13 – sosirea participanţilor şi pregătirea meselor pentru demonstraţii de lucru şi pentru expunerea de articole croşetate
ora 13.30 – expunerea păturicii croşetate şi prezentarea etichetei uriaşe
ora 14.00 – prezentarea croşetei sculptate
ora 14.30 – trei ore de ateliere de croşetat pentru cei mici şi nu numai, coordonate pe rând de patru îndrumători: Simona Red, Alina Strat, Anda Dudău şi Gabriela Bularca. Pe durata atelierelor, copiii care dovedesc îndemânare în mânuirea croşetei vor primi câte un borcănaş cu conţinut-supriză (sunt 10 borcănaşe de oferit)
ora 17 – oferirea a 15 pachete Starter Kit în Croşetat pentru primii 15 copii înscrişi la ateliere
ora 17.30 – concurs de viteză în croşetat, premiu surpriză
ora 18.30 închiderea


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button
Creare Site Web Optimizare SEO Creare Site Prezentare