Cultură

BRAȘOV. Irina Margareta Nistor și filme de Centenar la Marienburg

 

Centenarul Filmului Românesc, proiect iniţiat în 2018, la Iaşi, cu ocazia Centenarului Marii Uniri, continuă seria de proiecţii de filme româneşti, cu o nouă destinaţie: localitatea Feldioara. Astăzi și mâine, la Cetatea Medievală Feldioara-Marienburg şi Căminul Cultural Feldioara vor rula trei pelicule româneşti, în prezenţa criticului de film Irina-Margareta Nistor şi a Echipei ARTIS: „Serata”, „Duminică la ora 6”, „Marea Unire: România la 100 de ani”.

„Cetatea medievală Marienburg – Feldioara este un monument istoric recent restaurat şi inclus în circuitul turistic de un an, dar mai mult de atât, ea este un simbol al localităţii şi un loc care trebuie să pulseze de istorie, tradiţie şi cultură pentru comunitate. Astfel, găzduirea unui eveniment de amploare naţională precum Centenarul Filmului Românesc devine o onoare şi o bucurie pentru noi, aşezând Cetatea Feldioara pe hartă şi descoperindu-i potenţialul în desfăşurarea unor evenimente culturale variate. Cetatea a găzduit deja câteva seri de proiecţii de film documentar şi film de animaţie pentru copii, începând din toamna anului trecut. Localnicii au primit cu interes acest tip de eveniment, desfăşurarea aici a două zile în cadrul Centenarului Filmului Românesc devenind aşadar firească. Sperăm ca publicul care va participa la proiecţiile din cadrul evenimentului, localnici şi turişti deopotrivă, să se bucure de plăcuta ambianţă a Cetăţii Feldioara şi să aprecieze filmele pregătite – capodopere ale cinematografiei româneşti, precum şi prezenţa unei personalităţi de marcă din lumea filmului!”, a spus Sorin Taus, primarul localităţii Feldioara.

„Ne bucură să ajungem într-un loc plin de istorie, cum este, de altfel, şi proiectul nostru. Filmele pe care le aducem la Feldioara sunt împreună cu Irina-Margareta Nistor, care ne va însoţi şi ne este şi consultant cinematografic. Vom avea un sfârşit de august şi un început de toamnă încadrate filmic”, precizează şi Andrei Giurgia, coordonatorul Centenarului Filmului Românesc.

Programul Centenarului Filmului Românesc la Feldioara

Vineri, 30 august 2019

21.00 – Proiecţie film Centenar – Serata (regia: Malvina Urşianu)

Invitat: Irina-Margareta Nistor, Ambasador cinematografic

Loc: Cetatea Medievală Feldioara-Marienburg

Sâmbătă, 31 august 2019

18.00 – Proiecţie film documentar AGERPRES – Marea Unire, România la 100 de ani. Un documentar marca AGERPRES

Loc: Căminul Cultural Feldioara

21.00 – Proiecţie film Centenar – Duminică la ora 6 (regia: Lucian Pintilie)

Invitat: Irina-Margareta Nistor, Ambasador cinematografic

Loc: Cetatea Medievală Feldioara-Marienburg

Intrarea este liberă, în limita locurilor disponibile. Evenimentele de la Feldioara se desfăşoară în parteneriat cu Primăria Comunei Feldioara, judeţul Braşov


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button
Creare Site Web Optimizare SEO Creare Site Prezentare