Cultură

BRAȘOV. Filarmonica deschide stagiunea cu un concert extraordinar

 

Concertul simfonic extraordinar de  deschidere a celei de-a 141-a stagiuni, 2018-2019, a Filarmonicii Braşov are loc joi, 20 septembrie, începând cu ora 19.00, la Sala Patria. Concertul este dedicat relațiilor de prietenie dintre municipiile Brașov și Musashino și va fi dirijat de dirijorul japonez Daisuke Soga. Această prietenie, începută în 1992, s-a dovedit a fi una benefică pentru Brașov, Filarmonica fiind un ambasador în acest sens, nu doar în ceea ce prive’e actul artistic, ci și un liant pentru ceea ce a urmat la nivel socio-cultural. Toate aceste realizări au la baza frumoasa inițiativă a dirijorului Daisuke Soga, ce a adus  realizări atât pentru Brașov, cât și pentru Musashino. Alături de Orchestra Simfonică se vor afla pe scenă soliștii invitați cu acest prilej, dar și cele două coruri invitate, Corul Filarmonicii „George Enescu” din București, al cărui dirijor este maestrul Iosif Ioan Prunner, și Corul Prieteniei din  Musashino, Japonia. 
De-a lungul anilor, concertul de deschidere a stagiunii a devenit poate cel mai așteptat eveniment muzical al Filarmonicii, invitați fiind soliști renumiți ai României, veritabili ambasadori ai muzicii clasice: Emilia Giol – soprană, Maria Miron (Jinga) – mezzosoprană, Cristian Mogoșan – tenor și Florin Estefan – bariton. Pentru acest concert s-a ales un program special, publicul având ocazia să asculte Simfonia a IX-a de L. Van Beethoven, Suita „Crai Nou” (Arr. D. Soga) de C. Porumbescu și Fantasia după Melodii Românești de D. Soga. La eveniment vor lua parte reprezentanți ai Primăriei Municipiului Brașov, precum și ai altor instituții publice locale. Concertul se va desfășura cu casa închisă.

Citiţi şi: 

BRAȘOV. Kimono, ikebana, origami, bon-odori, arte marțiale


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button
Creare Site Web Optimizare SEO Creare Site Prezentare