Cultură

BRAȘOV. Demonstrație de creativitate, versatilitate și vitalitate

 

În această seară, în premieră, Centrul Cultural Reduta prezintă on-line „Reduta Poetică”,  un spectacol de poezie „înscenat” și înregistrat pe scenă, care vrea să scoată la iveală, atât textual, cât și vizual, creativitatea, versatilitatea și vitalitatea poeziei brașovene contemporane.
Spectacolul cuprinde lecturile a 10 poeți și poete de talie locală, națională și internațională care trăiesc și scriu în Brașov. Curatorul proiectului și regizorul spectacolului este poetul și lectorul universitar brașovean Robert Gabriel Elekes. Înregistrarea și editarea materialului video este realizată de artista vizuală brașoveană Orsolya Bálint.

Participă cu lecturi:

Amalia Comănescu – poetă și absolventă a masteratului de Inovare Culturală a Facultății de Litere din cadrul Universității Transilvania. A publicat în revistele culturale Vatra, Astra și Arca.

Romulus Bucur – poet, traducător și profesor universitar, în 2020 a publicat la Editura Tracus Arte volumul de poezie „despre prieteni & singurătate”.

Vlad Drăgoi – poet, citește din volumul de poezie publicat în 2020 la Editura OMG intitulat „Aer, păsări, bere”.

Mihai Ignat – poet, dramaturg și profesor universitar, în 2020 a publicat la Editura Tracus Arte volumul de poezie „Forme de apus”.

Ioana Zenaida – poetă și absolventă a masteratului de Inovare Culturală al Facultății de Litere din cadrul Universității Transilvania. A publicat în revistele culturale Poesis Internațional, Astra și Arca.

Bogdan Coșa – poet, traducător, prozator, în 2020 a publicat romanul „Cât de aproape sunt ploile reci” la Editura Trei.

Dumitru Fanfarov – poet și rapper basarabean, absolvent al masteratului de Inovare Culturală al Facultății de Litere din cadrul Universității Transilvania. A debutat în volum în 2020 la Editura Casa de Editură Max Blecher cu cartea „Stepă și Transă”.

Mihail Vakulovski – poet, eseist, prozator și dramaturg, a publicat 7 volume de poezie în România și în Republica Moldova, în 2020 a publicat cartea „Tata mă citește și după moarte” la Editura Humanitas.

Denisa Păun – poetă și absolventă a masteratului de Inovare Culturală al Facultății de Litere din cadrul Universității Transilvania. A publicat în revistele culturale Poesis Internațional și Vatra.

Andrei Doșa – poet și traducător, citește din volumul de poezie publicat în 2020 la Editura OMG intitulat „Expectativa luminoasă”.

Premieră: 5 februarie, ora 21.00, pe canalul youtube.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button