Cultură

BRAŞOV. Concert gratuit, cu un taraf şi cu Horia Brenciu

 

Binecunoscutul Horia Brenciu susţine candidatura orașului său natal, Braşovul, pentru Capitală Europeană a Culturii în 2021, concertând la Sala Sporturilor, vineri, în cadrul unui eveniment oferit gratuit brașovenilor de Agenția Metropolitană Brașov și Primăria Brașov, ca parte a seriei de spectacole „Zilele Capitalei Europene a Culturii – Brașov 2021”. Intrarea este liberă, în limita locurilor disponibile, iar ocuparea locurilor în sală va începe la ora 18 și se va încheia la 18.50.
 „Sunt brașovean și Brașovul rămâne, oriunde m-aș afla, locul meu de suflet. Vin să cânt pentru brașovenii mei, să susțin candidatura orașului meu pentru Capitală Europeană a Culturii în 2021. Orașul nostru merită acest titlu, oamenii lui merită acest titlu, sper din suflet să-l și câștige. Vă aștept cu drag pe 4 decembrie la Sala Sportului, să ne bucurăm împreună!”, a transmis Horia Brenciu.

Se lansează Taraful „Folclorik”

Concertul va fi deschis de către Taraful „Folclorik”, fiind evenimentul de lansare a formaţiei. „Avem intenţia de a promova folclorul românesc autentic din toate regiunile istorice ale României interbelice: Ardeal, Muntenia, Basarabia, Moldova, Oltenia, Dobrogea, Banat, Crişana, Bucovina, Maramureş. Totuşi, originalitatea noastră constă în reorchestrarea melodiilor populare, introducând elemente moderne cu influenţe simfonice, jazz, swing, pop-rock, funk sau chiar house.
Taraful „Folclorik” este un proiect unic şi grandios – un solist vocal şi opt instrumentişti în formula de bază, muzicieni braşoveni de înaltă ţinută, care, aşa cum spune şi sloganul nostru, îmbină tradiţionalismul cu modernismul. Pentru evenimentele de mare anvergură, celor nouă li se vor alătura muzicieni ai Filarmonicii şi Operei Braşov, ajungînd astfel pe scenă peste 20 de artişti braşoveni consacraţi. De unde să începem acest proiect dacă nu din inima ţării, de la Braşov, oraş plin de istorie, care sperăm şi pe care îl  susţinem prin acest proiect să devină „Capitală Europeană a Culturii în 2021”. Am reunit astfel elita muzicală a oraşului nostru pentru a forma acest taraf care sperăm ca în scurt timp să devină cunoscut la nivel naţional şi internaţional, să promoveze folclorul autentic românesc”, susţin reprezentanţii tarafului, deşi denumirea le cam contrazice bunele intenţii.

Candidatura, pe ultima sută de metri

Brașovul candidează la titlul de Capitală Europeană a Culturii, în anul 2021. Echipa de proiect se va afla în fața juriului internațional pe 8 decembrie, pentru a susține dosarul de candidatură a Brașovului. Verdictul comisiei va fi dat după 10 decembrie când va fi făcută publică lista orașelor care intră în finala competiției. Agenția Metropolitană Brașov, Primăria Brașov și instituțiile de cultură din Brașov oferă publicului o serie de evenimente care susțin candidatura Brașovului în fața juriului. Vreme de două săptămâni, începând cu 23 noiembrie și până în 6 decembrie, la Brașov se desfășoară Zilele Capitalei Europene a Culturii – Brașov 2021, o amplă acțiune de comunicare către public a importanței susținerii proiectului cultural „Brașov 2021”, dedicată cetățenilor Brașovului și Zonei Metropolitane Brașov.

 


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads


Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button