Cultură

BRAȘOV. „Cetatea Vie” își deschide porțile pentru o sărbătoare mult așteptată

 

Cel mai aşteptat eveniment anual al comunităţii din zona Feldioara îl reprezintă Festivalul „Cavalerii Teutoni se întorc în Cetatea Feldioara”.

Ediţia a IX-a se va desfăşura în perioada 7–8 septembrie 2019. Sărbătoarea aceasta locală are loc în weekend-ul Sfintei Maria, un nou prilej de a readuce în prezent însemnătatea ocrotirii divine a Sfintei Fecioare ce a fost patroana Ordinului Cavalerilor Teutoni, întemeietorii, în secolul XIII, a Cetăţii Feldioara (numită în vechime Marienburg – Cetatea Mariei), cea mai importantă fortificaţie din Ţara Bârsei.
Localnicii şi turiştii se vor bucura împreună, în cele două zile de sărbătoare, de nenumărate momente deosebite pregătite cu mult drag pentru toţi cei ce vor fi prezenţi.
Curtea Bisericii Evanghelice va fi din nou gazdă pentru meşterii locali şi invitaţii lor speciali care-i vor onora prin prezenţă, iar scena va fi locul în care tinerele talente locale şi invitaţii lor deosebiţi cu renume naţional şi internaţional promit tuturor un program excepţional.
Cavalerii şi domniţele vor aduce publicul mai aproape de atmosfera specifică perioadei medievale, iar Cetatea Feldioara – Marienburg îi aşteaptă pe vizitatorii de pretutindeni cu un program special dedicat celor două zile de sărbătoare.
Activităţile se vor desfăşura ca parte a proiectului „Cetatea Vie – Zilele Porţilor deschise în Cetatea Marienburg – Feldioara”, proiect cofinanţat de Consiliul Judeţean Braşov prin programul de finanţare a evenimentelor culturale.

Concerte de fanfară, muzică medievală, proiecţii de film

Cu ocazia acestui Festival la Feldioara se vor întoarce şi mulţi dintre saşii plecaţi în Germania, care îi vor sărbători pe cavalerii de Marienburg, iar Cetatea îşi va deschide porţile tuturor oaspeţilor ce se vor putea bucura alături de locuitorii din întreaga zonă.
Astfel, timp de două zile, cei care vor să viziteze monumentul istoric pot profita şi de Ziua Porţilor Deschise. Vor fi concerte de fanfară, muzică medievală, proiecţii de film, va fi vizionată şi expoziţia din Cetate, oaspeţii urmând să fie însoţiţi de ghizi voluntari în chip şi costume de cavaleri teutoni.
În plus, vor fi amenajate ateliere de meşteşuguri vechi, putând fi vizionate şi piese de teatru pentru copii, piese şi spectacole cu tematică medievală.
Primarul comunei, Sorin Taus, a promis că spectatorii nu vor fi dezamăgiţi. „Avem trupe de reconstituire istorică din Sighişoara şi Alba Iulia. În cetate vor fi cavaleri călare şi domniţe. Cavalerii vor face demonstraţii de lupte medievale. De asemenea, vor fi prezenţi meşteşugari locali, pentru cei mici se vor pregăti ateliere”, a declarat primarul.
Spectaculoase vor fi şi concertele, având în vedere că la festival vor participa nume consacrate ale muzicii româneşti.
„Duminică va susţine un recital Nicolae Furdui Iancu, iar seara va fi încheiată de trupa Phoenix”, a anunţat primarul.
„Chiar dacă a fost deschisă anul trecut, Cetatea Feldioara a devenit un reper important pentru turismul din judeţul Braşov. În perioada august 2018 – august 2019, cetatea a fost vizitată de 20.000 de turişti”, a încheiat primarul.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button
Creare Site Web Optimizare SEO Creare Site Prezentare