Cultură

BRAŞOV. Biserica de la Buzăiel a fost târnosită

  • mitropolitBuzaiel5_225009.jpg
  • mitropolitBuzaiel6_225008.jpg
  • mitropolitBuzaiel1_225003.jpg
  • mitropolitBuzaiel_225005.jpg
  • mitropolitBuzaiel4_225006.jpg
  • mitropolitBuzaiel2_225007.jpg
 

Înaltpreasfințitul Laurențiu, Arhiepiscopul Sibiului și Mitropolitul Ardealului, a târnosit în Duminica a 24-a după Rusalii Biserica „Duminica Tuturor Sfinților” și „Sfântul Ierarh Andrei Șaguna, Mitropolitul Transilvaniei” din Parohia Buzăiel, Protopopiatul Săcele, județul Brașov, anunţă Mitropolia Ardealului. Lăcașul de cult din micuța localitate aflată la granița dintre județele Brașov și Covasna a fost ridicat în doar șase ani, prin eforturile comunității și ale mai multor binefăcători. Lucrările de zidire au fost începute în 2010, când comunitatea era păstorită de preotul Vasile Gasparovici, iar din 2014 și până în prezent, părintele paroh Călin Vicu a coordonat întreaga lucrare administrativă și pastoral-duhovnicească de la Buzăiel. În prezent, în biserică se lucrează la pictura murală.
În ziua sfințirii, credincioșii, fii ai satului și numeroși oaspeți, au participat în număr mare la sărbătoare. Cei prezenți au primit binecuvântare cerească prin participarea la slujba de târnosire, de zidire a altarului și de binecuvântare a picturii din Sfântul Altar. Mai apoi, credincioșii au avut posibilitatea să se închine în Sfântul Altar și să sărute Sfânta Masă și moaștele Sfântului Ierarh Andrei Șaguna, aduse de la Catedrala mitropolitană din Sibiu.

Sfânta Liturghie a fost oficiată în curtea bisericii, la un altar de vară. În soborul slujitor s-au aflat protopopul de Săcele, Sorin Șerban, parohul Călin Vicu, fostul paroh Vasile Gasparovici și numeroși preoți din comunitățile apropiate și din Brașov. Răspunsurile liturgice au fost date de grupul „Anatoly” din Brașov. În cadrul Sfintei Liturghii, teologul Marius Andrei Briscan a fost hirotonit diacon.

În cuvântul de învățătură de la finalul Sfintei Liturghii, IPS Mitropolit Laurențiu le-a explicat credincioșilor rânduiala târnosirii unei biserici.

La final, preoţii Călin Vicu și Vasile Gasparovici au fost hirotesiți iconomi. Acte de cinstire au fost oferite Adunării și Consiliului parohiale, Primăriei Vama Buzăului, precum și mai multor binefăcători. Părintele paroh a mulțumit la final tuturor celor ce au sprijinit lucrările de zidire a bisericii din Buzăiel și i-a oferit ierarhului în dar o icoană.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.


Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button